Borkonyha

Budapest, 1051, Sas u. 3
www.borkonyha.hu

Sárközi Ákos

A Borkonyháról kijelenthető, hogy a hazai közönség által legkedveltebb Michelin-csillagos éttermünk. A Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban is mindig az élen végző belvárosi étterem sikerének záloga maga az executive chef, Sárközi Ákos személye, valamint a komoly vendéglátós múlttal rendelkező tulajdonospáros, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán. A folyamatos telt házzal üzemelő helynek különös módon még jót is tett a néhány házzal arrébb megnyitott „testvérétterem”, hiszen a foglalások egy részének a Textúrába történő átirányításával kevesebb vendéget kell elutasítaniuk. Sárközi Ákos le sem tagadhatná képzőművész vénáját, a Borkonyha tányérjai nem csak kifinomult ízvilágukban, hanem színekben, formákban is egyedi alkotások. Egyre hangsúlyosabban jelennek meg a magyar konyha klasszikusai az étlapon, legyen az kocsonya, puliszka vagy Feketeerdő-desszert. Az egykori sommelier bajnok, Kalocsai Zoltán és Juhász Krisztián sommelier az étterem nevéhez méltó módon kiemelkedő borkínálattal, köztük biodinamikus borokkal kedveskednek a vendégeknek.

Az étterembemutató szöveg a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauzból származik. Az idei könyv 2019. február 26-tól kapható országszerte a nagyobb újságárusoknál!

Az étel neve: Kacsamáj csicsókával és birsalmával