„Klasszikus ételeket fogunk készíteni nem újragondolva, hanem úgy, ahogyan mi képzeljük el őket. Megtartjuk az eredeti stílusukat, de a saját nézőpontunkat prezentálva tálaljuk őket” – mesélte Molnár Bence, aki szerint már korábban szóba került a közös vacsora ötlete, így nagyon örülnek, hogy végre meg is valósul a közös munka. A két séf első közös projektje egyúttal a 2025-ös AK LAB vacsorasorozat nyitó eseménye is.
Az Arany Kaviár kísérleti műhelye, az AK LAB, mindössze 12 fős vendégterével ideális helyszín arra, hogy testközelből élhessük át a kortárs gasztronómia és a klasszikus hagyományok találkozását. A cél, hogy egy meghökkentő, de szerethető menüsoron keresztül érzékeltesse a két séf, mit jelent számukra a magyar ízvilág – liofilizálva, lepárolva és humorral vegyítve.

„Dani egy jó partner ebben, együtt nagyon jó kis menüt sikerült összeraknunk. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy van nyitottság a vendégekben arra, hogy például egy csütörtök este kovászos uborkafagyit egyenek vagy körömpörköltet egyenek” – részletezte Bence. Hozzátette, hogy bár bizonyos szempontból mindig kihívás egy másik séffel együtt dolgozni, nagyon jó érzés is, mert ez egy olyan élmény, amely kizökkent a mindennapokból. „Ilyenkor szívesen adok szabad teret a másik séfnek, ha már én hazai pályán vagyok. Először ő dönt, aztán közösen építjük tovább az elképzeléseket, tehát ez egy abszolút együttműködés” – fogalmazott az Arany Kaviár séfje.A menü – amelyen finomfőzelék és harcsatepertő is szerepel – kizárólag erre az egy estére készült, a fogások sem az Arany Kaviárban, sem a Zazie-ban nem szerepelnek a kínálatban, így ez az este valóban egyszeri és megismételhetetlen. Néhány szabad hely még elérhető – aki szeretne részese lenni egy új generációs magyar gasztronómiai élménynek, ne hagyja ki a lehetőséget. Bővebb információ a vacsoraestről itt és itt érhető el.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.