Hirdetés
Hirdetés

Ma egy lapon emlegetjük Széll Tamást Michelangelóval

SZERZŐ: diningguide
2018. június 10.
Ma, a Bocuse d'Or európai döntőjének előestéjén hatkezes vacsorát ad Széll Tamás két olasz topséffel. A részletekről Hamvas Zoltánt, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnökét kérdeztük.
Hirdetés

"Az eredeti terv az volt, hogy szerettünk volna egy négy- vagy hatkezes vacsorát, amiben Széll Tamás együtt főz egy vagy két olasz kiválósággal. A terv azonban kinőtte magát, és végül ma este Tamás a Bocuse d'Ort is szervező GL Events hivatalos welcome vacsoráján fog főzni. Az eseményen ott lesz az összes zsűrielnök és szponzor, nagy megtiszteltetés, hogy az előző verseny győztesét meghívták ide főzni.

Magyar alapanyag, úgy mint kacsamáj, mangalica, bárány, valamint a számunkra az egyik legtöbb sikert hozó somlói kerül majd az asztalra, a nemrég nagy eredményt hozó Kreinbacher pezsgővel, de Szepsy 2008-as hatputtonyos aszúját is kínáljuk majd. A házigazda séf, Michelangello Mammoliti és Nicola Portinari is készít egy tányért (utóbbival Széll Tamás "közös" halászlevet is készített a budapesti Michelin Guide workshopon, amely annyira jól iskerült, hogy új formában Széll Tamásék hamarosan nyíló új éttermében, a Standban is szerepel majd az étlapon – a szerk.).

Jó érzés tudni, hogy ma a gasztroelit figyelme újra Magyarországra irányul, hiszen minden ilyen esemény előbbre viszi a magyar gasztronómiát.

Az elmúlt hetekben elképesztő szervezés és levelezés folyt, hála a Dining Guide-nak és Herczeg Zoltánnak, aki alaposan megmozgatta olasz kapcsolatait, hogy mindez létrejöhessen."

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram