Hirdetés
Hirdetés

Ma champagne est Sárközi Ákossal, júliustól négykezes vacsorák "Ákos és barátaival"

SZERZŐ: DiningGuide
2020. június 23.
Ma este egy kis luxussal, jövő héttől könnyed hangulatú négykezes estekkel jelentkezik Sárközi Ákos és csapata a Textúrában
Hirdetés

Ma champagne vacsorával indulnak a Textúra nyári estjei, Kalocsai Zoltán tulajdonos (és borértő) vintage champagne-válogatásával. Ez a menüsor a nagyértékű italoknak és a nemes alapanyagokból álló ételeknek köszönhetően az exkluzív kategóriába sorolható, jövő héttől pedig egy-egy népszerű hazai séffel és az étteremben megszokott degusztációs menü árakkal várnak minden kedden.

Elsőként Rácz Jenő a meghívott vendég (akivel kivételes alkalommal csütörtökön valósul meg az est). Két jól ismert arc a televízióból, elvitathatatlan szakmai eredményekkel, most egy laza hangvételű nyári vacsorán fognak közös menüsort alkotni. A rákövetkező kedden egyenesen Encsről érkeznek barátok Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd személyében. Hogy olasz ízek is kerülnek-e a tányérokra, kiderül hamarosan. Wolf András szintén nem csak a szakavatott gourmet-k körében jól ismert arc, ízeinek azonban a gourmet éttermek világában is ott a helye, ő lesz a következő meghívott. Majd pedig a szakma egy régi nagy neve, Bicsár Attila érkezik talán éppen Villányból, a Sauska48-ból a Sas utcába.

5 fogásos degusztációs menüvel, és könnyed, nyári fogásokkal készülnek a séfpárosok, hogy egy kis színt vigyenek az éledező belváros hétköznapjaiba.

A ma esti champagne vacsora menüsora

Időpont: 2020. június 23., 19 óra (további részletek itt!)

Amuse
Kacsamáj, rebarbara, tárkony
Szent Jakab kagyló, szarvasgombás omlett, snidling
Ördöghal, korianderes cseresznye, puliszka
Borjúszűz, homár ravioli, káposzta, hajdina
Túródesszert, egres, yuzu

Hirdetés

PRÉMIUM VINTAGE SOR:
Ayala Blanc de Blancs 2013
Delamotte Blanc de Blancs 2012
Bollinger La Grande Année 2012
Larmandier-Bernier Vieille Vigne du Levant Blanc de Blancs Grand Cru 2010
Henri Giraud Fut de Chene MV14

A kép illusztráció: Kacsamáj, tokaji aszú, granola / Fotó: Textúra Étterem
Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram