Hirdetés
Hirdetés

Luxus a köbön: a világ legexkluzívabb gasztro utazásai

SZERZŐ: DiningGuide
2017. január 18.
A luxus fogalma a gasztronómiában sok mindent jelenthet. Elsőre bizonyára beugrik a kaviár–pezsgő páros, de újabban a luxus fogalma ezen a területen is eltolódott az exkluzivitás irányába: olyan élményt kapni, ami ritkaság, amihez nem lehet minden sarkon hozzájutni. Ilyenek például a kulináris utazások teljesen a mi ízlésünkre szabva. Mutatunk néhány igazán különleges élményt nyújtó programot.
Hirdetés

A Four Seasons privát világ körüli gasztrotúrái
Culinary Discoveries és International Intrigue a neve annak a két utazásnak, amelyet a Four Seasons 2017-re ajánl. Nem akárkivel, Rene Redzepivel fejlesztették a koncepciót: háromhetes világ körüli utakról van szó, amelyek során a vendégek Michelin-csillagos éttermeket látogatnak, találkoznak a séfekkel, és felfedezik a helyi hozzávalókat. Az éjszakákat természetesen Four Seasons hotelekben töltik, a gépen pedig Kerry Sears gondoskodik arról, hogy a felszolgálástól az evőeszközökig minden olyan legyen, mint egy étteremben – kivéve persze az esetleges turbulenciákat. Az egyik útvonal (május 27. és június 14. között) Szöult, Tokiót, Hongkongot, Chiang Mait, Mumbait, Firenzét, Lisszabont, Koppenhágát és Párizst érinti, a másik pedig (szeptember 3–26-ig) Seattle-t, Kyotót, Pekinget, a Maldív-szigeteket, Serengetit, Budapestet, Szentpétervárt, Marrakest és Bostont. Az ára természetesen nem szerény, 135 ezer dollár (közel 40 millió forint)/fő.fourseasons
Helikopteres reggeli Cortina d’Ampezzóban
És még mindig a magasban maradva: a cortinai Cristallo Hotel Spa & Golf di Cortina luxusszálloda legújabb ajánlata a helikopteren felszolgált reggeli: a repülés egy órán át tart a lélegzetelállító Giau hágó fölött, ahol elénk tárul a Dolomitok csodálatos – az UNESCO világörökség részének választott  – panorámája, miközben a Fabrizio Albini által összeállított menüt tálalják elénk, amit előző este azért leegyeztetnek velünk. Aki pedig még ezért az élményért sem hajlandó ébresztőórára kelni, annak a szálloda kétszemélyes exkluzív vacsorát ajánl nem máshol, mint a sífelvonón, 2134 méter magasban.
sifelvonó
Szakékóstoló a svájci Alpokban
2013 végén nyílt a The Chedi szálloda az Andermatt nevű kis hegyi faluban, ami egyből újradefiniálta az alpesi luxus fogalmát. A hotelben található egy japán étterem, amelynek a vezetője, Arman Jafri a tokiói SSA-n (Sake Sommelier Association) diplomázott szaké-sommelier, és különleges élményt kínál: szakékóstolást 1447 méter magasban. Akkor járunk a legjobban, ha a szaké mellé azért az egész kaiseki menüt is kipróbáljuk, amihez Arman választja ki a megfelelő szakét az ország legnagyobb szakéspincéjéből.
Ebéd a vonaton, útban a Macchu Picchu felé
A Machu Picchu meglátogatása eleve különleges élmény. Ha ráadásul a Belmond Hiram Bingham fedélzetén érkezünk, akkor könnyen lehet, hogy életünk utazásaként fogjuk értékelni. A luxusvonat olyan, mintha a húszas évekbe repülnénk vele vissza: az étkezőkocsiban senki sem lepődne meg, ha egyszer csak személyesen Hercule Poirot állítana be. A Belmont Csoporthoz tartozik egyébként az Orient expressz is. Az utazás Cuzcóból indul, ahol a kulináris élményeket egy brunch-al kezdjük, perui borok kíséretében. Miután az utazók megnézték a Macchu Picchu-t és a vonat visszaindul Poroy felé, következik az Andok konyhája által inspirált ebéd, és a legfinomabb Pisco Sour.
hb_1366x400_exterior08
Készült a www.finedininglovers.com összeállítása nyomán.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram