Június 1-jén nyitott újra a Ferenciek teréhez közeli Párisi Passage Café & Brasserie, július 1-jén pedig új séfet igazolt a város egyik leggyönyörűbb épületének étterme és kávézója. Executive-chef munkakörben folytatja pályáját Lutz Lajos a Párisi Udvar Hotel vendéglátásában, akinek a külföldi vendégek megszólítása sem ismeretlen, a klasszikus magyar konyhához és ízekhez pedig közismerten kiváló érzékkel nyúl.
Lutz Lajos a hűséges séfek – idehaza nem túl népes – táborát gazdagítja. A '90-es évek elején az egykori Mágnáskertben szerezte kezdeti tapasztalatai egyikét, majd pedig közel tíz évet töltött a Gundelben, az étterem legendás korszakában, Kalla Kálmán idején. Később az Óbudai Symbolban állt helyt, majd 2010 óta a Zsidai-csoport olyan meghatározó éttermeinek étlapját és ízvilágát dolgozta ki, mint a Pest-Buda Bisztró, a Pierrot és a 21 A Magyar Vendéglő.
A monarchikus ízek és a nagymamáink főztje; a régi polgári magyar konyha és az egyszerű, házias ételek jelentik a séf erősségeit. Világra nyitott emberként pedig meghatározó élménye az a fél év, amikor Japán különböző városaiban magyar esteket tartottak féléves kint tartózkodásuk során.
Jó néhány új étterem koncepciójának kitalálásában és konyhák megszervezésében részt vett az elmúlt évtizedben, mostantól pedig az ötcsillagos Párisi Udvar Hotel vendéglátásáért fog felelni. Július 8-án, jövő hét szerdán indul újra az étterem az új séf irányítása alatt.
A Pest-Buda egyik szeretett fogása – Lutz Lajos receptje:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.