Hirdetés
Hirdetés

Letér a hamburger-csapásról, éttermet nyit a Zing

SZERZŐ: DiningGuide
2016. február 5.
Hogy hogy nem úgy adódott, hogy a Dining Guide melegágyul szolgált többeknek, akik aztán eldobva a tollat vagy becsukva az excel táblát, máshol kamatoztatták tudásukat. Fontos, értékes dolgokat hoztak létre, a hazai gasztro élet meghatározói lettek a szerkesztőségi életükön túl is, nem lehetünk csukott füllel irántuk, de azért túl sem írjuk magunkat a témában.
Hirdetés

Az egyik ilyen csapat a Zing, akikről már mindenki fia borja tudja, hogy az elsők között gurultak ki valódi food trucknak nevezhető egységgel, aztán jól ment a szekér és Gozsdus négy kerék mellett állandósították magukat a Király utcában, üzlettel. Ismerjük őket, tudjuk, hogy állandóan agyalnak, és azt is tudjuk, hogy tervben volt budai építkezés, aztán egyik nap, amikor noszogattuk őket (mert kell, maguktól ki sem nyitják a szájukat, legalábbis felénk nem), hogy mondjanak már valami újdonságot, de ne olyat, hogy buci közé most épp kéksajtot tesznek, hanem valódit (bocs, persze nem akarjuk elbagatellizálni az ilyenek fontosságát), előálltak valami egész érdekesen hangzóval.
Igen, igen, mindenki rávágja, hogy új helyet nyitnak, de a koncepciónál azért érdemes kicsit megállni. Ha jól vettük ki szavaikból, a gyorséttermek és a hagyományos éttermek előnyeit próbálják ötvözni, a lényeg, ahogy Susánszky Ádám, az egyik tulaj fogalmaz: „egyszerűen elkészítve, de nagyon pontosan betartva a technológiát, és nagyon jó alapanyagból” készüljenek az ételek. Ha jól gondjuk, ezt hívják fast casual étteremnek. Elkanyarodnának a fő csapásiránynak számító hamburgertől, de a marha megmaradna főszereplőnek. Ezt kiegészítené egy jó brunch szombat és vasárnap délben, illetve egy komoly amerikai-ausztrál paleo-quinoa reggeli.
Megnyomják az italfelhozatalt is és napjaink kis hazai slágertémájába, a kávéba tenyerelnek bele, persze mi mással, mint házi sütikkel, smoothie-kkal, meg shake-ekkel.
A helyszín pedig az 5. kerületi Bank negyed. A nyitás tervezett időpontja valamikor május-június környékén.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram