Hirdetés
Hirdetés

Lemondta moszkvai díjátadóját a World's 50 Best Restaurants

2022. február 26.
Az éttermi világ egyik legbefolyásosabb szervezete, a World's 50 Best Restaurants tegnap késő este reagált a hét tragikus nemzetközi eseményeire.
Hirdetés

A S.Pellegrino & Acqua Panna által szponzorált World's 50 Best Restaurants éves díjátadója az éttermi világ egyik legjelentősebb eseménye. A világ 50 legjobb étterme nevet viselő ranglista és díjátadó ma már a világ több kontinensén jelen, a fő eseményt azonban a nemzetközi gasztronómiai színtér legnagyobb ünnepe.

Az éves rangsorhoz és díjátadó ceremóniához szakmai konferencia is társul, a #50BestTalks. Társrendezvényei az Asia's 50 Best Restaurants és a Latin America's 50 Best Restaurants, a Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants pedig idén februárban debütált.

Fotó: www.theworlds50best.com

Vissza Londonba

Több mint egy évtizeden át, 2003-tól 2015-ig London volt az éves díjátadó gála helyszíne, ezt a hagyományt 2016-ban törték meg, amikor is „turnéra" indult a díjátadó. Először New Yorkban, majd Melbourne-ben, 2018-ban a baszkföldi Bilbao városában, ezután Szingapúrban rendezték meg. 2020-ban a pandémia miatt szünetelt a rendezvény, majd 2021-ben Belgiumban, Antwerpenben tért vissza.

A Finedininglovers hívta fel rá a figyelmet, hogy a World's 50 Best csapata tegnap este Instagramon egy rendkívül szűkszavú bejelentést tett közzé. Csupán ennyit írtak ki:

„Jelen pillanatban úgy látjuk, hogy a júliusi The World's 50 Best Restaurants 2022 eseményt Londonban tartjuk meg."

Az Egyesült Államok és a világ számos országa által összehangolt válaszlépések nyomán az elmúlt napokban számos szankciót jelentettek be Oroszországgal szemben, a sport- és szórakoztatóipart is beleértve.

A hét elején jelentette be a Forma1 az idei Orosz Nagydíj eltörlését, az Eurovíziós Dalfesztivál pedig erre az évre kitiltotta a versenyző nemzetek közül Oroszországot. Tegnap óta hivatalos a hír, miszerint az Európai Labdarúgó-szövetség 2022-ben elveszi Szentpétervártól a BL-döntő rendezésének jogát, helyette Párizsban kerül sor a spoerteseményre.

Az elmúlt hét eseményeinek hatására a World's 50 Best Restaurants is csatlakozott tehát az előbbi szervezetekhez, és lemondta idei gáláját Oroszország fővárosában, Moszkvában. A londoni díjátadót olyan események előzik meg, mint a #50BestTalks és a Chefs’ Feast.

A World's 50 Best Restaurants legutóbbi, 2021-es éttermi listája itt megtekinthető.

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram