Az éttermek egyelőre nem tudnak vendéget fogadni, egyetlen lehetőség most a dobozolás. Bízunk benne, hogy a minőségi éttermek számára térdlövéssel felérő helyzet nem tart soká, és hamarosan a szakmájukhoz és hivatásukhoz hűen mutathatják meg a tudásokat. Addig sem szeretnénk azonban, hogy az ízeik nélkül maradjunk. Azzal bíztuk meg őket, hogy olyan fogás elkészítését mutassák be olvasóinknak, amelyek valóban közel állnak hozzájuk, esetleg egy ikonikus ételükről van szó.
Ismerős ízekkel, profi technikákkal, otthon is elkészíthető módon.
Mire kértük a séfeket, cukrászokat, pékeket?
Elsősorban arra, hogy hagyományos ételek elkészítését mutassák be profi módon – kizárólag olyan technikák és konyhai berendezések használatával, amelyek egy átlagos háztartásban, átlagos konyhai jártassággal is megvalósíthatók. Bár az otthoni sütés-főzés is óriásit fejlődött az utóbbi években-évtizedekben, és a flambírozó pisztoly nem jelent alapkelléket, de sok profi eszköz kiváltható könnyebben elérhetőkkel. Szabadfi Szabolcs például nagyon praktikusan adott tippet otthon jó szolgálatot tevő pizzasütő kő beszerzésére, és minden receptünk rejt hasonló tanácsokat.
Minden ételhez fűződik személyes kötődés, történet is. Megtisztelő, ha ezt megosztják velünk a felkért séfek, cukrászok és pékek, az pedig kincset érhet, ha a szakma jeles képviselői hétköznapian egyszerű ételekhez adnak olyan trükköket, amikkel otthoni körülmények között is különlegessé tehetünk egy fogást.
Tartsanak velünk a második évadban is!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.