Hirdetés
Hirdetés

Lehet áfonyás, medvehagymás és teljes őrlésű is! 6 kiváló pékség extra húsvéti kalácsa

SZERZŐ: DiningGuide
2022. április 11.
A puha, foszlós kalács sokaknál egész évben a reggelizőasztalok állandó szereplője, de húsvét alkalmával még azoknál is kötelező elem a bevásárlólistán, akik máskor nem keresik ezt a pékárut. A legjobb pékeink persze cifrázzák is, íme hat különleges húsvéti kalács ajánlat!
Hirdetés

A nagyböjt utáni húsvéti lakomán a sonka, főtt tojás és torma mellett előkelő helyet kap a kalács is. Jó kalácsot sütni pedig nem is olyan egyszerű, ezért sokan bízzák ezt inkább profikra. Az alapvetően édes péksüteményt ilyenkor sós és édes feltétekkel is fogyasztjuk, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy gyári tömegtermék vagy "igazi" kalács kerül az asztalra. A hagyományos fonott vajas tészta mellett (vagy helyett) most hat kiváló pékség extra kalácsait ajánljuk, amelyeket még mindig nem késő megrendelni-beszerezni.

nor/ma grand

A nor/ma Kecskeméti utcai egysége immár négy éve várja a high-end kovászos pékáruk rajongóit, majd Budán, a Millenárison is megvetették lábukat. A nordic pékségek technológiájának, hangulatának és pékáruremekeinek budapesti képviselete az olyan északi kedvencek mellett, mint a danish vagy kardamomos bullar, a nosztalgikus magyar ízekről sem feledkeznek meg, kakaós csigák és túrós batyuk is kínál a nor/mák pultjaiban. A mértékadó pékség készül a húsvétra is, így aki hosszan érlelt tésztából kalácsozna a hétvégén, északi stílusú feketekenyeret vagy épp áfonyás cipót is bezsákolhat az ünnepi csemegék mellé.

Az ajánlat itt található.

Ár: 1.190 Ft

nor/ma grand, kovász, szezámmag

Artizán Budapest

Nem csak az Artizán, de tulajdonosa, Fekete Gergő is meghatározó alakja a magyar kenyérkultúra felvirágoztatásának. Péksége kiállta az idő próbáját, és azóta már a város két különböző pontján, a Hold utcában és Óbudán is elérhetőek termékeik. Fonott édes kalácsuk és sós kalácsuk immár velünk élő klasszikusok, igazi ínyenckalandra pedig a medvehagymás-füstöltsajtos kiskaláccsal hívnak, amelyet kifejezetten a húsvéti ünnepekre készítettek, akárcsak a hot cross bunt, a brit húsvéti kalács különlegességet.

Az ajánlat itt található.

Ár: mérettől és fajtától függően 600-990 Ft

Hot cross bun, a brit kedvenc húsvétra, Artizán Budapest

Három Tarka Macska

A Három Tarka Macska Újlipótvárosból indult, de Pest belvárosától Budáig most már mindenhol találkozhatunk a kézműves pékség finomságaival. Termékeik meggyőző ízüket nem másnak, mint Bourgeois francia családi malomból származó lisztnek és az eredetvédett normandiai vaj jelentette minőségnek köszönhetik. Aki tehát szereti a 2017-ben nyílt pék manufaktúra kenyereit, csigáit, kalácsait, croissant-jait az idei húsvétkor sem fog kalácsaikban csalódni. Az ünnepre a klasszikus fonott mellé két különlegesen izgalmas fajtával is készülnek. Egy tejszínes, vörös áfonyás és egy fetás pesztós finomságot is megálmodtak.

Az ajánlat itt található.

Ár: 1290 Ft

A Három Tarka Macska kalácsai

Panificio il Basilico

Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi, a pék két dologhoz biztosan nagyon ért: az egyik értelemszerűen a liszt és a kovász kettősének megmunkálása. A másik, hogy életet, színt, személyiséget vigyen egy helybe. A Panificio il Basilico most már öt testvér egységégből álló pékségláncolata és étterme most már nem csak Budapesten és vonzáskörzetében, de Debrecenben is működik. A tőlük megszokott igényességgel nem csak az ízek palettáját lefedő kalács választékkal készülnek, úgy mint vörösáfonyás, mazsolás, narancsos étcsokoládés, sós kalács fehér szezámmag szórással, medvehagymás kovászos sós kalács fekete szezámmag szórással, de az inzulinrezisztencia-problémával küzdőkre is gondoltak. Számukra egy 82%-ban kovászos teljes kiőrlésű cukormentes kalács rendelhető.

Az ajánlat itt található.

Ár: (mérettől és fajtától függően) 790 Ft-tól 1790 Ft-ig

A Panificio il Basilico teljes őrlésű lisztből készített kalácsa

Pipacs Pékség

Óbudán immár nyolcadik éve virágzik a Pipacs. Az organikus műhely nagyon nagy hangsúlyt helyez a kenyerekre, ami furcsa módon a pékségek között nem olyan egyértelmű. Fülöp Ádám pék, az egyik alapító a kezdetektől fogva 100%-ban bio alapanyagokból dolgozik a Bécsi úti üzemben. Húsvétkor is az alap vajas kalácsuk mintájára készítik a különlegesebb ízűeket is, amely nem a megszokott fonott típus, azonban most a vajas mellett mazsolával illetve étcsokoládé darabokkal kevert változatot is kóstolhatunk.

Az ajánlat itt található.

Ár: 1700 Ft

Az óbudai Pipacs Pékség bio kalácsa

+1 Teke Pékség Badacsonytomaj

A húsvéti hosszú hétvégén sokan látogatnak a Balaton környékére. Amennyiben azonban az otthoni húsvéti lakoma mégis hiányozna, úgy nem kell nekik sem lemondaniuk arról, hogy friss omlós kalácsot kóstoljanak az ünnepen. Legnagyobb tavunk környékén egyre több minőségi vendéglátóhely működik, akár a legkisebb településeken is igény mutatkozik erre a változásra. Egy ilyen igényes hely a Teke Pékség is Badacsonytomajon, ahol most a klasszikus fonott kalács mellett, foszlós, kakaós, sós, barackos-diós és meggyes-mákos töltelékes, sőt még nyuszi alakú is kapható lesz.

Az ajánlat itt található.

Ár: Mérettől és típustól függően

A badacsonytomaji Teke Pékség fonott kalácsa

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram