Alig pár éve még nagy gondot jelentett, hogy hova is üljünk be reggelizni, ha nem otthon szeretnénk. Főleg azért, mert nem nagyon volt alkalmas hely. Manapság az okoz fejtörést, hogy hova is menjünk. Vannak persze klasszikusok, mint például a Villa Bagatelle, a Sarki Fűszeres, a Déryné vagy a gyorsan népszerűvé vált á table!, azonban megjelentek a trónkövetelők. Lássuk az ő toplistájukat.
A város üzleti központjában, az Október 6. utcában nyílt trendi hely egyébként a borbárok mezőnyét erősíti, viszont ételben is kihívást jelent a versenytársaknak. A reggelije olyan, mint maga a hely: trendi és otthonos.
Kedvencünk: vaníliás csiga
Két fiatal szakács megálmodta a saját helyét és vették a bátorságot, hogy meg is valósítsák álmaikat. Vidáman köszöntik az embert, és egyébként is, a vendégnek csak mosoly jár. A választék nagy: tojásételek, virslik, wrappek, bagelek, bagettek, kitűnő kávék.
Kedvencünk: tojáskrémes bagel
Eddig a remek hamburgerért jártunk ide, mostantól reggel is látogathatjuk. A menükhöz bónuszként meleg ital jár. A klasszikus reggeli fogások mellett amerikai reggelit (tojás, bacon, palacsinta) vagy az új őrületet, angol reggelit is kaphatunk sült babbal… meg minden.
Kedvencünk: kenyér
Eddigi rövid pályafutása alatt máris városi legendává vált. Neve alapján már sejthető, a Dallas filmsorozat témájára épülő, de hamisítatlan amerikai étkezdéről van szó. Van itt minden, mint a Ewingok földjén, földimogyoró az asztalon, szószos üvegek kis tartóban. Nem vicc, még benzinkút is akad. Giccses? Giccses. Tökéletes? Tökéletes.
Kedvencünk: amerikai palacsinta mogyoróvajjal, juharsziruppal és tejszínhabbal
Akár kiállítást is bámulhatunk reggelizés közben, ha ellátunk a falakig az első kávénk elfogyasztása előtt. Amennyiben nem a művészet érdekel minket, tájékozódhatunk a nagyvilágról az újságárusokéval vetekedő újságkínálatból, amíg a rántottánkra várunk.
Kedvencünk: házi csokis croissant
Annyira törzshely érzése van az embernek, ha belép ide, hogy tulajdonképpen azonnal azzá is válik. Reggelit, ebédet és vacsorát is kínál, mindemellett a definíció szerint kávéház. Ráadásul saját pörkölésű kávéjuk is van, amit helyben, egy régi masinán pörkölnek.
Kedvencünk: bundás kenyér juharsziruppal
Klasszikus irodalmi kávéház. Régen is az volt, mára ismét azzá vált. Rengeteg újságból lehet választani a reggeli croissant-unk vagy rántottánk mellé. A kiszolgálás mérsékelten kedves, viszont a fizetőpincér a régmúlt időket idézi.
Kedvencünk: bécsi virsli
Leginkább moziként él a köztudatban, pedig inkább kultúrtérnek és találkahelynek írható le a kezdetek kezdetétől nem dohányzó kávézó. Akkor használjuk rendeltetésszerűen, ha a film előtt eszünk egyet a verhetetlen sajttortájukból, utána pedig hosszú órákra ott ragadunk egy üveg bor mellett beszélgetve. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy kezdhetjük itt a napot.