Hirdetés
Hirdetés

Legjobb (újabb) reggelizőhelyek

SZERZŐ: DiningGuide
2012. június 12.
a TOP100 rovat
támogatója
Alig pár éve még nagy gondot jelentett, hogy hova is üljünk be reggelizni, ha nem otthon szeretnénk. Főleg azért, mert nem nagyon volt alkalmas hely. Manapság az okoz fejtörést, hogy hova is menjünk. Vannak persze klasszikusok, mint például a Villa Bagatelle, a Sarki Fűszeres, a Déryné vagy a gyorsan népszerűvé vált á table!, azonban megjelentek a trónkövetelők. Lássuk az ő toplistájukat.
Hirdetés

Alig pár éve még nagy gondot jelentett, hogy hova is üljünk be reggelizni, ha nem otthon szeretnénk. Főleg azért, mert nem nagyon volt alkalmas hely. Manapság az okoz fejtörést, hogy hova is menjünk. Vannak persze klasszikusok, mint például a Villa Bagatelle, a Sarki Fűszeres, a Déryné vagy a gyorsan népszerűvé vált á table!, azonban megjelentek a trónkövetelők. Lássuk az ő toplistájukat.

A város üzleti központjában, az Október 6. utcában nyílt trendi hely egyébként a borbárok mezőnyét erősíti, viszont ételben is kihívást jelent a versenytársaknak. A reggelije olyan, mint maga a hely: trendi és otthonos.
Kedvencünk: vaníliás csiga

Hirdetés

Két fiatal szakács megálmodta a saját helyét és vették a bátorságot, hogy meg is valósítsák álmaikat. Vidáman köszöntik az embert, és egyébként is, a vendégnek csak mosoly jár. A választék nagy: tojásételek, virslik, wrappek, bagelek, bagettek, kitűnő kávék.
Kedvencünk: tojáskrémes bagel

Ring burer - fotó: Nagy Balázs

Ring burer - fotó: Nagy Balázs


Ring Café & Bar

Eddig a remek hamburgerért jártunk ide, mostantól reggel is látogathatjuk. A menükhöz bónuszként meleg ital jár. A klasszikus reggeli fogások mellett amerikai reggelit (tojás, bacon, palacsinta) vagy az új őrületet, angol reggelit is kaphatunk sült babbal… meg minden.
Kedvencünk: kenyér

Eddigi rövid pályafutása alatt máris városi legendává vált. Neve alapján már sejthető, a Dallas filmsorozat témájára épülő, de hamisítatlan amerikai étkezdéről van szó. Van itt minden, mint a Ewingok földjén, földimogyoró az asztalon, szószos üvegek kis tartóban. Nem vicc, még benzinkút is akad. Giccses? Giccses. Tökéletes? Tökéletes.
Kedvencünk: amerikai palacsinta mogyoróvajjal, juharsziruppal és tejszínhabbal

Akár kiállítást is bámulhatunk reggelizés közben, ha ellátunk a falakig az első kávénk elfogyasztása előtt. Amennyiben nem a művészet érdekel minket, tájékozódhatunk a nagyvilágról az újságárusokéval vetekedő újságkínálatból, amíg a rántottánkra várunk.
Kedvencünk: házi csokis croissant

Hirdetés

Annyira törzshely érzése van az embernek, ha belép ide, hogy tulajdonképpen azonnal azzá is válik. Reggelit, ebédet és vacsorát is kínál, mindemellett a definíció szerint kávéház. Ráadásul saját pörkölésű kávéjuk is van, amit helyben, egy régi masinán pörkölnek.
Kedvencünk: bundás kenyér juharsziruppal

Klasszikus irodalmi kávéház. Régen is az volt, mára ismét azzá vált. Rengeteg újságból lehet választani a reggeli croissant-unk vagy rántottánk mellé. A kiszolgálás mérsékelten kedves, viszont a fizetőpincér a régmúlt időket idézi.
Kedvencünk: bécsi virsli

Leginkább moziként él a köztudatban, pedig inkább kultúrtérnek és találkahelynek írható le a kezdetek kezdetétől nem dohányzó kávézó. Akkor használjuk rendeltetésszerűen, ha a film előtt eszünk egyet a verhetetlen sajttortájukból, utána pedig hosszú órákra ott ragadunk egy üveg bor mellett beszélgetve. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy kezdhetjük itt a napot.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram