Hirdetés
Hirdetés

Legjobb budapesti ínyencboltok

SZERZŐ: DiningGuide
2013. február 28.
a TOP100 rovat
támogatója
Az utóbbi pár évben megtöbbszöröződött az ínyencboltok száma, a listánkba mégis kevés új tudott bekerülni. Lassan már mindent be lehet szerezni itthon, kérdés, hogy a számos új bolt megtalálja-e a maga profilját ezen az egyre szélesedő piacon.
Hirdetés

A leghosszabb múlttal és legnagyobb választékkal rendelkező Culinarisnak három üzlete van. A legrégebbi a Hunyadi téren kicsi, de a legfontosabb hozzávalók itt is mind megtalálhatók. A Balassi utcai egység már jóval nagyobb, egész héten nyitva tart, és itt reggelizni és ebédelni is lehet. A Perc utcai boltban pedig talán a legszélesebb a választék.

A 2012 októberében nyitott Hegyvidék Bevásárló Központ több mint méltó utódja a korábban itt működött kis piacnak, hiszen errefelé Budán nem igen találni ilyen gazdag áruválasztékú piacteret. Az üzletek közül is az egyik legizgalmasabb a Delizia Gourmet & More. Sok-sok színes doboz, üvegcse, díszes zacskók, aranyló címkés palackok. Kinyílik a nagyvilág, mintha minden kincsét, finomságát idehordták volna. Kifogástalan, csúcsminőség.

A rózsadombi közönség elsőszámú bevásárló helye. Dallos Ferenc és T.Nagy Gábor felkészültsége garancia arra is, hogy az üzletben mindig a legjobb minőségű termékeket találjuk. Rendkívül széles hús, sajt és borkínálat, a tavalyi év vége óta saját készítésű termékek. Egyre nagyobb hangsúly a magyar árukon. Reggeli, ebéd, vacsora is.

Úgy tűnik reggeli és ebéd nélkül nem lehet meg egy ínyencbolt, így a három egységet számoló Szega Budagyöngyében lévő főhadiszállása is egy kellemes büfével bővített, az üzletközpont átriumában. Döbbenetes sajtválasztéka mellett a sonkák, pástétomok és egyéb húsáruk is figyelemre méltók. A lejárathoz közeledő sajtokat sokszor jelentős engedménnyel szerezhetjük meg, és így igazán érett darabokhoz juthatunk.

Kellemes kávézó a Szent István parknál, de érdemes a pultba is benézni. A már-már megszokott mediterrán finomságok mellett néhány magyar termék is megjelenik, és ezekre érdemes odafigyelni. A Bükki Sajtmanufaktúra termékeiért például külön is kötelező elzarándokolni ide.

Hirdetés

Gianni üzlete továbbra is megkerülhetetlen azoknak, akik az olasz konyhában találták meg életük szerelmét. Házi kenyerek, különleges olívaolajok, sonkafélék, mortadellák közül nehéz választani, egyvalamit azonban nem szabad kihagyni: a helyben készülő friss tésztákat. És ha már Gianni, érdemes ellátogatni az Apáczai Csere János utcában nyitott Divin Porcello sonkabárba is.

Sarlós Papas Péter Spanyolországi útja során ismerkedett meg a minőségi sonkákkal, azóta az egyik itthoni szószólójuk. A Picanter Delikát ennek megfelelően a spanyol gasztronómiára (sonkák, kolbászok, sajtok, borok) helyezi a hangsúlyt. Az üzlet egyben bisztró is. Sarlós legújabban a Kecskeméti utcai SonkaArcok egyik húzóneveként tűnt fel. A hely delikátlapja többek mellett neki köszönhető.

A Szépvölgyi úton az év minden napján nyitva tartó üzlet főleg az olasz és spanyol ínyencségekre specializálódott. Persze itt is tartanak számos hazai finomságot is. Érdemes a vásárlás elején megrendelni egy frissen sütött kenyeret. Negyed óránál lehetetlen kevesebb időt tölteni itt, ezalatt a pékáru is ropogósra sül.

A Hajós utcában működő üzlet fő erénye a teljesen európai színvonalú választék mellett a teljesen európai színvonalú kiszolgálás. A személyzet kedvességével, segítőkészségével és korrektségével képes ámulatba ejteni a hazai viszonyokon edződött vásárlókat. Az árak viszonylag konszolidáltak, és általában kínálnak valami különleges kóstolót is
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram