Hirdetés
Hirdetés

Lazac tatár - Pesti István (Tanti) receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2014. október 21.
A lazac tatár mára egy kicsit elcsépelt dolog, de a Pesti István vezette Tanti szeretett volna valami könnyen érthető ételt is feltenni az étlapra. A tálalása az, ami viszont teljesen mai. Nem véletlen, hogy Istvánt a legszebben tálaló séfnek választottuk pár éve.
Hirdetés

A lazac tatár mára egy kicsit elcsépelt dolog, de a Pesti István vezette Tanti szeretett volna valami könnyen érthető ételt is feltenni az étlapra. A tálalása az, ami viszont teljesen mai. Nem véletlen, hogy Istvánt a legszebben tálaló séfnek választottuk pár éve.

Tatár
Hozzávalók:

  • lazac 0,25kg apró kockára vágva
  • philadelphia 0,05kg
  • citrom 1/2 leve
  • snidling 1evők apróra vágva
  • kapor 1 ek apróra vágva
  • olívaolaj 1ek
  • kapribogyó 1teásk apróra vágva
  • só, bors

Elkészítés:
Az egészet egy keverőtálba összekeverjük.
Joghurtszósz
Hozzávalók:

  • joghurt 0,2l lecsöpögtetve
  • citrom 1tk leve
  • olívaolaj 1tk
  • só, bors

Elkészítés:
Szintén összekeverjük az alapanyagokat.
Uborka cannelloni
Hozzávalók:

  • k.uborka 1db
  • tokaji balzsamecet 1ek

Elkészítés:
Az uborkát vékonyan leszeleteljük. Félig egymást fedve lerakjuk. Sózzuk, megkenjük az ecettel. A bekevert lazacot ráfektetjük és szorosan feltekerjük.
dekoráció:

  • lazac kaviár 0,02kg
  • retek 1cs
  • mikró saláták
  • ehető virág
  • tengeri szőlő
  • olívaolajjal, balzsamecettel, és sóval bekeverve
  • kaporhomok
  • kaporolaj

tálalás:
A joghurtszósszal a tányért körkörösen megdíszítjük. A betöltött lazacot ráhelyezzük. A további kiegészítőkkel körberakjuk, az olajjal meglocsoljuk.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram