Hirdetés

Usain Boltról előbb jut eszünkbe a nyúlcipő, mint a nyúlpörkölt, pedig mostantól akár ehetünk is “nála”. A többszörös olimpiai és világbajnok jamaikai futó éttermet nyitott Londonban.

Hirdetés

Nemrég nyitott meg London városának sűrűjében, a Cityben a Tracks & Records. A jamaikai étterem magyarul a kevésbé jól hangzó Pályák & Rekordok nevet viselné, de a név nem csak hasraütésszerűen született. Tulajdonosa a világklasszis futó, a legendás Usain Bolt.

Az étlapon nem az élsportoló életmódra szabott tömény fehérjebombák, hanem karibi ízek szerepelnek, habár végigböngészve az ételsort, láthatjuk, hogy ezek tulajdonképpen nagyon is egészséges ételek, sok-sok zöldséggel, gyümölcsökkel, halakkal, húsfélével, no és a gazdag helyi fűszerezéssel.

Jerk csirke lime-mal (képünk csak illusztráció)

Manióka, kókusz, főzőbanán, ananász, rizs a leggyakoribb szereplők az étlapon, a jamaikai jerk csirke és a sertéshúsok mellett meg lehet kóstolni a kétszer sült banánnal tálalt, currys kecskét, a zöldségtekercs töltelékéből pedig Appleton rum kacsint ki.

Elvégre egy magára adó jamaikai étterem kínálata nem lehet teljes rum nélkül: a Track & Records italsorán nem kevesebb, mint 150-féle szerepel az itallapon. Már azért is jutalom jár, ha valaki kiigazodik a rumsoron…

Bolt úgy tervezi, hogy még 15 éttermet nyit szerte a szigetországban, vagyis hűen magához, nem kispályásként lép be a vendéglátás világába.

Íme, az étlap, és az étterem címe, ha valaki arra járna.

Track & Records

94 Middlesex St
London
E1 7EZ

 

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS
Tovább olvasok