Hirdetés
Hirdetés

Látványpékség nem csak a szemnek: Szabi, a pék Debrecenben nyit méretes új üzletet

SZERZŐ: DiningGuide
2021. augusztus 22.
Emlékeznek a Király utcai Panificio il Basilico pékségre és pizzériára? A bulinegyedben többé már nincs jelen Szabadfi Szabolcs műhelye, de a látványos koncepciót szeretné újra megvalósítani a belvárosban, csakhogy ezúttal nem Budapest történelmi belvárosában. Az új helyszín Hajdú-Bihar megyeszékhelye, Debrecen, ahol ősöreg kovászból, dagadó tésztákból, hólyagosra sütött pizzákból, olaszországi finomságokból és Szabadfi Szabolcs pék sajátos hangulatú világából nem lesz hiány.
Hirdetés

Debrecen főtere és a Piac utca ismerős lehet a cívisváros legjobbnak tartott étterme, az IKON révén. Még idén ősszel itt nyitja meg új pékségét Szabadfi Szabolcs. A városmajori, szentendrei, Pozsonyi úti és a Bem téri (Buda, I. kerület) üzletek után Debrecenben nyit méretes pékséget egy többemeletes, színfekete látványkemencével.

Szabit kár is arról kérdezni, hogy mire specializálódik majd a pékség? Aki ismeri a pék lendületét, tudja, hogy jön, ötletel, süt – ösztönösen, amit az adott szezon, a rendelkezésre álló friss termények, az aktuális hónap és nap diktál majd.

Hirdetés

Minőségi alapanyagra jelenleg kétségelenül könnyebben szert tesz, mint minőségi munkaerőre, ami országosan problémát jelent a kereskedelemben és vendéglátásban. Ő épp úgy küzd az ideális munkatársakért-csapattagokért, ahogyan minden magára igényes szakmabelije.

Fotó: Panificio Il Basilico Városmajor

Gondolkodására jellemző, hogy gondol a körülötte lévőkre is. Ügyel arra is, hogy ne licitáljon rá a környék kínálatára (idén nyitott nagy sikerrel Debrecenben a Pizza, Kávé, Világbéke új üzlete is), és valóban olyat csináljon, amire van valós felvevőpiac. A pékség és pizzázó még épül-szépül, a kovászos pékáruk mellett foccaccia-alapú szendvicseket és helyben fogyasztható egész pizzákat is tervez, valamint étkezési lehetőséget a nap minden szakában.

Egy olyan pékséget szeretne megvalósítani, amilyet már sok évvel ezelőtt a Király utcai "nagy" Panificio il Basilico üzletben is eltervezett: egy pékáru megszületésének stációinak bemutatásával a búzamezőktől a liszten át a friss, ropogós pékárukig.

A látványkemence mellett látható lesz minden nemes élelmiszeralapanyag, amelyekkel a debreceni pékségben dolgoznak majd.

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram