Hirdetés
Hirdetés

László Árpád tízéves vágya valósul meg: úszó vacsora a Városligeti-tavon a Robinson étterem mellett

SZERZŐ: DiningGuide
2021. szeptember 9.
László Árpád, a Robinson Étterem – és több más korábban működött, legendás hely – atyja idén az Életmű-díjat érdemelte ki a Dining Guide Év Étterme Gálán. A hazai éttermi élet játékos kedvű örök fiatalja most egy olyan ötlettel rukkolt elő, ami a szó szoros értelmében megmozgatja az éttermi élményt.
Hirdetés

A Liget Zrt. meglepő módon egy emberként állt László Árpád mellé az ötlete bemutatásakor. Terveik tulajdonképpen egybevágtak, hiszen a Liget működéséért felelős társaság éppen a városligeti atrakciók sorát szeretné erősíteni, amellyel végre a hazai közönség is izgalmas, vágyott úticélként tekintene a város legnagyobb ligetére.

A Robinson Étterem melletti Városligeti-tó mindig is csábított, hogy közelebb lépjünk hozzá egy kis belefeledkezés erejéig, most viszont magán a tavon tölthetünk el órákat – egy Robinson-vacsora közben.

A koncepció szerint a ponton (avagy vízen úszó test) nyolc fő leültetésére alkalmas. Minden fogás után visszahajóznak a Robinson Étteremhez, a pontonon pedig egy felszolgáló lesz jelen a vendégekkel.

László Árpád szavai szerint „Az újranyitás időszaka számomra óriási meglepetést hozott. Olyan mennyiségű belföldi vendég látogatott el hozzánk, hogy már a foglalási könyvünk peremére is írtunk. Akik ismernek, pontosan tudják, hogy mindig is nagy vágyam volt a teltház csupa magyar vendéggel. Ez a nyár maga a beteljesült álom volt. Köszönjük a lelkesedést és a kitartást mellettünk, mi feltöltődve várjuk az elkövetkező időszakot és tovább szőjük álmainkat. Én tíz éve ülök egy terven és talán most eljött az ideje, hogy a rajz valósággá váljon. (...)

Megszületett egy olyan úszó ponton, melyen 4-8 fő tud egyszerre gyertyafényes, több fogásos vacsorát elfogyasztani, miközben az asztalok csendesen “úsznak” a tavon. A fogások között tesz egy kellemesen lassú kört, majd újra kiköt, miközben a felszolgáló és egyben az előléptetett “kapitány” jéghideg champagne-t tölt a kiürült poharakba.
Az úszó próba megtörtént , az ajánlott menüket David séfünk teszteli és ha az ősz esti időjárása is mellénk áll, elindulunk. Remélem a fotók át tudják adni azt a hangulatot, amit egy ilyen este élményként nyújthat."

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram