Hirdetés
Hirdetés

Laposföld lángossal és két Michelin-csillagos olasz vendégséffel tér vissza a MÁK a SHO BEACH-en

SZERZŐ: Tardi Zsuzsanna
2022. május 12.
MÁKburger, Laposföld lángos és Mizsei János-féle Gundel-palacsinta: sok újdonsággal tér vissza az újbudai Duna-partra a SHO BEACH.
Hirdetés

Újbudán, a Lágymányosi-öbölben tavaly nyitott meg Budapest első természetes vízi strandja. A SHO BEACH valójában annak a különleges természeti adottságnak köszönheti a létezését, hogy a folyó egy visszakanyarodó mellékágában helyezkedik el. Így itt veszélyes sodrás nélkül élvezhetjük a folyó kristálytiszta vizét. A SHO BEACH vendéglátásával kapcsolatban üzemeltetőit, Varga Veronikát és Koltai Gábort szólaltattuk meg.

A helyszín azért is praktikus, mert egy most kiépülő új városrészen, a BudaParton kap helyet, ami a Kopaszi-gáttal szemben helyezkedik el. Jóllehet, már tavaly is üzemeltek vendéglátóegységek a területen, de az idei nyitás különlegessége, hogy a SHO BEACH egész területe egy szolgáltatóhoz került. Ennek eredményeként a MÁK pop-up egysége mellett- ami egy már tavaly is a parton üzemelő food truckot takar- az ekkor még SHO Chill & Grill néven futó egység is a MÁK égisze alatt működik tovább, és ennek megfelelően MÁK terrace névre keresztelték.

SHO Beach

A SHO BEACH területe tehát jelenleg a vendéglátás tekintetében két nagyobb egységre a MÁK pop-upra és a MÁK terrace-ra bomlik, amik szoros együttműködésben üzemelnek egymással. A kínálat kreatív kialakítást már tavaly a MÁK restaurant séfjére, Mizsei Jánosra bízták, aki konyháján keresztül az elmúlt évek során már igazán sokszor bizonyított. Letisztult, egyedi stílusa szabadságot és kreativitás sugároz, ételei pedig mindig prémium alapanyagokból készülnek.

Terveken: SHO Beach

„A MÁK pop-up a legmozgékonyabb, mobil egysége a vendéglátó-együttesnek. Egyelőre még csak ez működik, és itt továbbra is maradunk a már tavaly is letesztelt street food vonalnál, habár a kínálatban vannak változások.”

A Mizsei János által kialakított menüsorban azonban bízhatunk: megcsavarja mindazt, amit korábban a strand kajáról gondoltunk. MÁKlángos, „Laposföld” lángos, MÁKburger, kézműves Hot Dogok, sült kolbászok és egy különleges Gundel palacsinta szerepelnek jelenleg a kínálatban. A fine dining gegekkel operáló fogások a maguk egyszerűségén keresztül közvetítik azt a gourmet minőséget, amit a MÁK éttermétől már a vendégek megszokhattak.

SHO Beach

A strand területének ezen kis szegmensén, a SHO FOOD COURT-on, a food truckkal szemben állítottak fel egy csinos gourmet fagylalt pultot is, ahol a Cloud9 különleges ízesítésű fagylatjait és fagylaltdesszertjeit kóstolhatják a hűsölni vágyók. A SHO FOOD COURT-tal szemben pedig a MÁK terrace stégje magasodik a part felé, ahonnan kellemes kilátás nyílik az egész öbölre, beleértve a Kopaszi-gátat, a folyót és a napozóágyakkal tarkított strand szakaszt is.

„A MÁK terrace jelenleg még csak bárként funkcionál, de vélhetően a nyár közepétől diverzifikálni fogjuk a kínálatát. Ekkor már lesz lehetőség arra, hogy kialakítsunk egy olyan menü rendszert, ami már egy kicsit szélesebb rétű. Ez továbbra is elég közel fog állni a beach food vonalhoz, de már izgalmasabb, összetettebb ételek is helyet kaphatnak majd a kínálatban.”

MÁK terrace

A SHO BEACH-en kívül, de a hozzá legközelebb eső újépítésű ház aljában kap majd helyet a SHO restaurant, bar & café, amely egy 110 férőhelyes étterem lesz, nyáron pedig egy hatalmas, 150 férőhelyes terasz egészíti majd ki. Várhatóan ez, az azonos tulajdonosi körhöz tartozó vendéglátóegység, tud majd a MÁK terrace számára termelőkonyhaként is működni, mivel itt egy igazán korszerű és nagy potenciálú főzőhelyiség kerül majd kialakításra. Ennek nyitását idén őszre tervezik.

A SHO BEACH üzemeltetése kifejezetten környezetbarát. Különösen figyelnek arra, hogy fenntartható módon működjenek, kíméljék a környezetet, így csak újrahasznosítható és lebomló anyagokat igyekeznek használni.

MÁK terrace

„Célunk volt kialakítani egy olyan területet a strandon belül, ahol megőrizzük a természeti kincseinket, így ez Magyarország első „madárbarát strandja”. A terület egy zártabb szegmensében egy minitanösvényt hoztunk létre: különböző madaraknak fészekrakási lehetőséget alakítottunk ki, sün tanyát, rovar hotelt, denevér odút állítottunk fel.”

Nyáron a strandolási lehetőség mellett különleges programokkal várják majd a vendégeiket. Június 6-a és 9-e között például egy káprázatos gasztro-eseménnyel, a BEACH DINING-gal: a két Michelin-csillagos, olaszországi Krésios séfje, Giuseppe Iannotti érkezik a beach-re, hogy Mizsei Jánossal, a MÁK étterem séfjével együtt egyszeri és megismételhetetlen, négykezes vacsora-élménnyel lepje meg a vízparti homokban elhelyezett asztaloknál helyet foglaló vendégeket.

MÁK terrace

A strandot május 17-ig még ingyenesen vehetik igénybe a látogatók, de a főszezonhoz kapcsolódó teljes belépő árát is majd csak június elsejétől kell kifizetni. Ez utóbbihoz is biztosítanak azonban különböző kedvezményeket, így például a családok, diákok, idősebbek, valamint a BudaPart és a XI. kerület lakosai is kifejezetten jutányos áron hűsölhetnek egész nyáron a SHO BEACH-en, és közben a belváros közelségét is élvezhetik.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram