Hirdetés
Hirdetés

Kult crossover: Így néz ki Kínában a The Budapest kávézó, amelyet Wes Anderson filmje inspirált

SZERZŐ: Méhész Zsuzsa
2019. január 18.
Kínában szaporodnak a magyar témájú helyek. Egyszerűen lemásolták és felépítették Dongguanban a Szabadság-hidat. Csengtuban, az ország közepén azonban valami nagyon is eredetit alkottak. Igaz, itt is erős volt az előkép: Wes Anderson The Grand Budapest Hotel című kultfilmjének semmivel össze nem téveszthető képi világa inspirálta a The Budapest kávézó létrehozóit és tervezőit.
Hirdetés

Ebben az esetben nem másolásról, hanem inspirációról van szó. A hely nagyon is egyedi, de a neve mellett színei és formái is a filmre emlékeztetnek, a 21. századba ültetve.

Mintha minden arról szólna, hogy a hely minél jobban fotózható, minél egységesebb hangulatú, minél instaképesebb legyen. El tudjuk képzelni, hogy bármi is lesz az étlapon, és származzék bárhonnan is a kávé, a kínálat itt csak hab a tortán. Ebben a környezetben nagyon menő lesz néhány szelfit lőni...

Csengtu valószínűleg az utolsó hely, ami eszünkbe jutna, ha Budapest-témában keresgélnénk kávézókat a világban. A belsődizájn-tervek Ausztráliában, Melbourne-ben készültek. A kazalnyi díjat nyert Biason belsőépítész stúdió élhette ki nem mindennapi fantáziáját bennük. Az eredmény elég hatásos lett.

Friss, modern, nőies, elegáns, játékos, túlzásoktól mentes. A cél az volt, hogy a finom pasztellek, üde rózsaszín, kreatív, légies megoldások, árkádszerű térelemek, íves ajtók adta egységes képi világ arra bátorítsa a vendégeket, hogy személyesen is felfedezzék ezt a helyet.

Lehet, hogy a forró csoki is remek itt, de valószínűleg önmagában a belső tér miatt is igen sokan fognak idelátogatni. Nem a véletlen műve ez, a briefben pontosan meghatározta a tulajdonos, kiket és hogyan szeretne megszólítani. „Azokat a közösségi médiában aktív, fiatal nőket, akik a kávékultúra iránt érdeklődnek.”

Wes Anderson filmjére emlékeztet az étlap, aminek borítóján a képzeletbeli Grand Budapest Hotel rajza látható. Anderson stílusára utal a szimmetria, az apró részletek kidolgozottsága is. Egyedi lett, az biztos.

A képeken sajnos még nem a "belakott", vendégekkel teli kávézó látható, ahogyan az igazi volna.

Ha pedig valaki Szecsuánban jár, feltétlenül nézze meg személyesen is, a hely a Csengtuban élő külföldieknek is nagy kedvence lett. Itt a cím: JianShe Lu, 2. Ring Road No.7. Vagy ha a helyiektől érdeklődnénk felőle: 成华区东城国际7号附8号

Képek forrása.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram