Hirdetés
Hirdetés

Különös üzleti modell Japánban: Ramenelőfizetés egy egész életre

SZERZŐ: DiningGuide
2020. július 31.
Ez a japán ramenező a hosszú távú kapcsolatokban hisz.
Hirdetés

Japánban egy ramenező egyszeri átalánydíjért élethosszig tartó levest kínál egyetemista hallgató vendégeinek. A ramen a szigetország nemzeti étele, népszerűségéről csak annyit, hogy még múzeumai is vannak.

A Chiba városában található Musashiya Ramen nemrégiben bejelentette, hogy élethosszig kínál rament egyetemI hallgatóknak, egyszeri átalánydíj befizetése ellenében. Az egész életre szóló ramenhez százezer japán jenért, nagyjából 280 ezer forintnak megfelelő összegért juthatnak hozzá a levesimádó fiatalok, akik az összeg befizetésével életük végéig ehetik az étterem Yokohamából származó receptje szerint készülő Iekei Ramen specialitást, ezt a sertésvelővel és szójaszósszal készülő fokhagymás sertéshúslevest, amit sobatésztával szervíroznak.

Gyors számítások szerint is, ha egy hallgató hetente 3-4 alkalommal eszik az akciós levesből, akkor már a 167. tál ramennél jól járt! A levesező ezzel az akcióval szeretne hozzájárulni a kispénzű fiatalok egészséges étkeztetéséhez: olcsón kínál egy tál meleg, laktató levest. Télen, nyáron, minden nap, amíg csak élnek.

A Yokohama Iekei jelenleg a legdivatosabb ramen stílusok egyike Japánban, de történelme 1974-re nyúlik vissza: ekkor történt, hogy egy volt teherautó-sofőr, Yoshimura úr megnyitotta saját levesezőjét, és egy újfajta rament kísérletezett ki, amihez Kyushu-stílusú sertéscsont levest és az úgynevezett Tokyo-stílusú szójaszószt használt fel. A kis üzlet gyorsan népszerűvé vált, noha sokáig csak városon belül maradt. A hírnevét Yoshimura egy volt tanítványának köszönheti, aki Japán más tájain is elkezdte főzni ezt a ramenféleséget, majd a népszerűsége tovább növekedett, amikor Kanagawában és Kantoban is felfedezték.

Az ajánlat tárgya

Ennek a sűrű ramennek az alaplevét sertés- és csirkecsontokból főzik és szójaszósszal keverik, a levesbe aztán sertéshús, apróra vágott póréhagyma, spenót és tengeri moszat kerül. Erre merik rá a vastag ramentésztát, és ehhez választhat a vendég vékonyra szeletelt, vagy darált fokhagymát, szezámmagot, kínai chilipasztát, fekete borsot és még valamilyen leveles idényzöldséget. A vendégek (tán épp az éhes diákok?) között népszerű opció, hogy rizs hozzáadásával fogyasztják ezt a fajta levest, így még laktatóbb.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram