Hirdetés

Konyhai zörejek még soha nem hangoztak ilyen jól. A Stand nem akármilyen image filmmel állt elő: az étterem zajaiból Gál Kristóf zeneszerző szimfóniát komponált, Terei Miklós pedig vagány és unikális kisfilmet rögzített.

Hirdetés

A kortárs zeneművek sokszor ijesztőek, a gasztronómia és a művészetek “összeeresztése” pedig gyakran erőltetettre sikerül, azonban a Stand vadonatúj imázsfilmjével kapcsolatban ezeket a problémákat elfelejthetjük. Igazi és izgalmas, kortárs és úttörő – efféle jelzők jutnak eszünkbe róla.

Terei Miklós, a kisfilm operatőre, rendezője és vágója elmondta, hogy olyan filmet akartak, ami ugyanolyan különleges, mint maga az étterem. Így találták ki Tokodi Gáborral és Rosta Gáborral a koncepciót: készüljön zene a konyhai zajokból, maga a kisfilm pedig legyen tulajdonképpen egy videoklip.

A műhöz közösen ötletelt a Stand egész csapata, ki kellett ugyanis találni, hogy milyen hangok lehetnek érdekesek.

Felesleges lelőnünk a poént, mert a képsorokon pontosan látszik és hallatszik, mi mindenből lehet zenét csinálni egy étterem konyhájában és vendégterében.
A filmhez először ezeket a hangokat vették fel, mégpedig úgy, hogy a tárgyakra kontaktmikrofonokat szereltek. Ezekkel a hangokkal kezdte meg aztán a munkát a zeneszerző. A kész zeneműhöz két napon át készült a képanyag. Széll Tamás és Szulló Szabina a forgatáson szó szerint ritmusra dolgozott, és valóban, mint egy videoklip-forgatáson, a meglévő zenére “playbackeltek” a szorgos kezek. Így tudott a kép és a hang egységbe kerülni.
De elég is a szavakból, beszéljenek a képek és a hangok!

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS