Február 29-én, egy nagyszabású gálán ismét átadjuk a legjobb éttermeknek járó díjakat, köztük a legfontosabbat, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjat, egyúttal Magyarországon egyedülálló, részrehajlástól mentes, a vendégek érdekeit és a használhatóságot szem előtt tartó új bírálati rendszert is bevezetünk. A végső tízes sorrendet egy 2 Michelin-csillagos külföldi séf állítja fel. A Magyarországon egyedülálló Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz a gálára jelenik meg.
Tíz év egy magyar étteremkalauz életében már tisztességesnek mondható. Ennyi idő alatt bejáratódik a név, jó esetben összeáll egy koherens értékrend és gasztronómiai koordinátarendszer, valamint kialakul egy olyan közönség, amelyik ebben a koordinátarendszerben tájékozódni tud, és hasznosítani tudja az információit.
A hazai étteremkalauz műfaját idén új alapokra helyezzük, továbbfejlesztve és tökéletesítve azt a rendszert, amit eddig is követett. Elég sokat gondolkoztunk azon, mitől lesz még jobb, sőt igazán jó egy kalauz, milyen feladat(oka)t kell(ene) ellátnia. Arra jöttünk rá, van hova fejlődnünk nekünk magunknak is. Legyünk mi az első olyan magyar nyelven hozzáférhető kalauz, mely a magasabb elvárásokat is kielégíti!
A legfontosabb kérdés
Egy jó kalauznak ugyanis egyetlen dologra kell tudnia válaszolnia minden körítéstől függetlenül, ez a kérdés pedig nem más, mint hogy