Kulcsok, kastélyok, kalandok | Válogatás Olaszország Michelin-díjazott szállodáiból

SZERZŐ: Király Márton
2024. május 26.
a Lounge rovat
támogatója a
2024-ben a világhírű Michelin Guide új szimbólumot vezetett be.
Hirdetés

Nincs ebben semmi meglepő, a Vörös Kalauzban gyakran tűnnek fel új piktogramok, amik a legújabb felfedezéseket jelölik, melyeknek skálája wok street foodtól fagylaltozóig terjed. A legújabb, leleplezett piktogram kulcsot ábrázol. Ez a szimbóluma azoknak a szállodáknak, hoteleknek, panzióknak és szállásoknak, melyek méltónak bizonyultak, hogy elnyerjék a csillagosztó kiadvány szigorú, alapos, és rendkívül tapasztalt hotelellenőreinek elismerését.

A minőséget, felkeresésre érdemes szálláshelyet apró kulcs jelzi. A szimbólumot kizárólag a magas minőség, a megkapó atmoszféra, a kiemelkedő szolgáltatás érdemelheti ki. Az alábbiakban összeszedtünk pár különleges helyszínt, melyek az első körben érdemelték ki a Vörös Kalauz legújabb dicséretét.

A Michelin Guide Italy megjelenése minden évben kiemelten fontos gasztrohír. Az idei az első év, amikor a kiemelkedős szállodák listáját is várakozás előzte meg. Az impozáns listáról mos néhány olyan helyszínt választottunk ki, amik igazi rejtett kincsei az olasz csizmának. Az apró, alig néhány szobás exkluzív szállások, mint a béke megannyi titkos szigete várják az Olaszországba érkező, kulcskereső vendégeket.

Corte della Maestà | Civita di Bagnoregio - 4 szoba

Fotó: Facebook / Corta della Maestà

Róma melletti rejtett kincs. Az Örök Város kényelmes közelségében rejtőzik ez a minden modern kénylemmel felszerelt antik villa, ahol borostyánnal futtatott falak és üvegbúra alatt ragyogó gyertyafény kíséri a kiemelkedő vacsoraélményeket. A mennyezet freskói gyönyörűen restaurált egyedi darabok, ahogyan eredeti a téli éjszakákat barátságossá varázsoló, minden szobában megtalálható márványkandalló is. A villa négy szobájának mindegyikéből varázslatos kiállítás nyílik, de ugyanilyen figyelemre méltó a berendezés is. Antik bútorműremekek gondoskodnak a kényelemről a villában, ahol a legjobbkor állt meg az idő.

 Vivere Suites and Rooms |Arco - 6 szoba

Fotó: Facebook / Vivere Suites and Rooms

Hat egyszerű, letisztult, modernista lakosztály - négy konyhával, két junior konyha nélkül - alkotja a szálloda teljes szobakínálatát. Mindegyik a lehető legstílusosabban adja át a kortárs olasz luxuséletet. A hagyományos vendégszerető kiszolgálás azonban a klasszikus olasz nívó szerinti. Egy ilyen kis szállodában nem is lehet másmilyen a szolgáltatás, mint személyes, vendégközpontú, és nagyon profi. A szálloda mesteri kialakítása miatt minden lakosztály kellően szeparált, meghitt, hogy a vendégek háborítatlanul tudják élvezni az itt töltött időszakot.

Critabianca | Cutrofiano - 6 szoba

Fotó: Facebook / Critabianca

A Puglia sarkának csúcsán fekvő Grecìa Salentinában, egy görög alapítású városkában található Critabianca. Az épület 14. században épült, egyszerű otthonként. Egy francia nemes a 18. századi Bourbon-uralom idején arisztokrata rezidenciává alakította át. Ma már klasszikus vidéki szálloda, amely tökéletes helyszín a dél-olasz élet varázsának átéléséhez.

Siena House | Torrita di Siena - 6 szoba

Fotó: Facebook / Siena House

A mindössze két kétágyas szobával és két két hálószobás lakosztállyal rendelkező épület inkább egy vendégház, mintsem egy szálloda léptékét képviseli. Stílusa mindenképpen jellegzetes, a kortárs olasz design és a modern művészetek lenyűgöző gyűjteménye ötvöződik benne. A Siena tartományban, Montepulciano közelében található szálloda g a gasztronómia paradicsoma és a borbarátok álma.

Conti di San Bonifacio | Gavorrano - 7 szoba

Fotó: Facebook / Conti di San Bonifacio

A Conti di San Bonifacio egy gyönyörűen felújított, hét szobás parasztház egy dombon, több száz hektárnyi szőlővel, olajfaligetekkel és dombos erdőkkel körülvéve. Bárhol máshol ennyi talán elég is lenne, a szállodaigazgató munkája elvégezve, a vendégek pedig sorban állnának, hogy szobáik kulcsát átvegyék. Nem így Toszkánában! Itt, ahol a  világon az egyik legnagyobb az egy főre eső luxusszállodák száma ennél többre van szükség. A Conti di San Bonifacio pedig meg is adja a pluszt, márványból faragott fürdőszobák és szőrmékkel borított hálószobák képében.

Casa Clàt | Cagliari - 9 szoba

Fotó: Facebook / Casa Clàt

Cagliari szívében, a kikötői negyedtől mindössze néhány perc sétára található egy luxus butikhotel, amely a szardíniai főváros szokatlanul kifinomult oldalát mutatja be. A Casa Clàt kilenc lakosztályát a szardíniai Giorgio Casu művész tervezte, és ennek megfelelően stílusosak és urbánusak. A művésznek köszönhetően maga a szálloda vált egyedi műalkotássá, amelynek stílusa több korszakot ölel át, és számos más szardíniai művész, tervező és kézműves munkáját is magába foglalja.

Seven Rooms Villadorata | Noto - 9 szoba

Fotó: Facebook / Seven Rooms Villadorata

Hercegnek való szállás, hiszen a Seven Rooms Villadoratának otthont adó 18. századi palazzo egykor királyi családok otthona volt. A szicíliai Noto városának történelmi szívében található egység olyan hely, amely első pillantásra könnyen túlságosan hivatalosnak vagy grandiózusnak tűnhet. A tulajdonos azonban mindent megtett azért, hogy ez a palotaszerű, barokk stílusú rezidencia meleg és barátságosan otthonos érzést keltsen. Freskókkal díszített mennyezetek, impozáns oszlopok, a legjobb olasz tervezők által készített bútorok, várnak itt Olaszország legnagyobb szigetén.

Forrás: guide.michelin.com

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram