A tavaszi karantén alatt, amíg majdnem az egész világ leállt, megannyi klassz vendéglátós ötlet született. A bezárni kényszerült éttermek sosem látott helyzetbe kerültek, pillanatokon belül kellett alkalmazkodni és mindent megtenni a túlélés érdekében. Itthon is hallhattunk néhány fine dining étteremtől ilyesmi megoldásokat, a Costes házhoz szállítást indított, a Laurel megalkotta a kétszeres vacsoraélményt nyújtó Silentium utazóbőröndöt, amiben a fogások utolsó simításait szintén otthon kellett elvégezni. A Kertész utcai étterem stílusos válságterve olyannyira bejött, hogy egyetlen embert sem kellett elküldeniük a pandémia ellenére.

Londonban az Eat out to help out mozgalom némileg megsegítette a szebb időket megélt vendéglátós szektort, (az állam hétfőtől szerdáig 10 fontot átvállalt az vendégek éttermi fogyasztásából) de még nincs vége a készültségnek. Több utcát teljesen elzártak az autós forgalomtól, hogy kitelepülhessenek az éttermek, ideiglenes teraszokra, le fog csapni az őszi esős idő és félő, hogy sokak nem akarnak odabent étkezni. A város vendéglátósai azonban nem hagytak fel a tavaszi DIY csomagok értékesítésével, mi több, egész gyűjtőoldalak alapultak, hogy könnyebben lehessen kezelni az ajánlatokat.

A restaurantkits.com és a greatfood2u.co.uk hasonló elvek alapján működnek: az éhes és a főzéstől sem vonakodó vendég kiválasztja, hogy mely étterem "összerakós" csomagját szererné megrednelni, kattint és londoni viszonylatban kisvártatva már érkezik is a kedvenc étterem, ételbár csomagja.

Ez a megoldás nagyon jól jöhet azoknak, akik válogatósabbak annál, minthogy két órán át cipelt sült krumplit egyenek vagy lemondjanak a friss, forró pizza öröméről. A csomagküldéshez számos szeretett street food franchise, de nagyobb éttermek is csatlakoztak. Michelin Bib Gourmand minősítésű éttermet is találunk a vagány koncepció követői között.

Egy csaknem 9 milliós városban sikeres is lehet ez az elképzelés, a recesszió ellenére is sokan szeretnének jót enni, az otthon biztonságában éttermi minőséggel jóllakni. Most még nem látjuk magunk előtt, hogy népszerű budapesti burgeresek küldik ki levákumozva a húsaikat, papírzacskóban a bucikat, vagy, hogy tacót és burritót kínáló helyek csomagolják össze a tortilla lepényt és a pirítandó húst, de még bármit hozhat ez az év.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2023-ban.