Hirdetés

Az idei szarvasgomba-rekorder 10 ezer euróval vert rá a tavalyi példányra, közel 27 millió forintos összeget fizetett ki érte egy hongkongi étteremtulajdonos.

Hirdetés

Észak-Olaszországban, a piemonti Albában majdnem teljes két hónapot szentelnek a fehér szarvasgombának. A 8 héten át zajló gourmet rendezvénysorozaton a főszereplő kétségtelenül a gombák királya, a fehér szarvasgomba, de a hatalmas vásáron felvonul Piemont minden finomsága, sok másfajta gombával (a vargánya, azaz a porcini is nagy sláger), Észak-Olaszország híres felvágottaival, az eredetvédett piemonti mogyoróval és a cuenói gesztenyével, hogy a helyi borokat, likőröket és sajtokat ne is említsük.

A csúcsminőségű fehér szarvasgomba kilónkénti ára 3500 euró, vagyis több mint egymillió forint. A fekete szarvasgombáé ennek a hetede, “mindössze” 500 euró (155 ezer forint) körül mozog.

Idén 85 ezer euróért, vagyis majdnem 27 millió forintért ütöttek le az Alba Truffle Show aukcióján egyetlen darab szarvasgombát. A tavalyi 23 millió forintot meghaladó ár után tehát újabb szédületes rekord született: a 850 grammos szarvasgomba került 85 ezer euróba. Az árverés jótékony célokat szolgál, a gomba pedig nem meglepő módon Ázsiába, azon belül is Hongkongba utazik.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS