Hirdetés
Hirdetés

Kővirág után a Tiszavirág: új séfet igazolt a szegedi gourmet étterem

SZERZŐ: DiningGuide
2021. április 19.
Ifjú és ambiciózus séf a szegedi Tiszavirág étterem élén.
Hirdetés

A szegedi Tiszavirágot 2019-ben az Év Innovatív Konyhája díjjal jutalmaztuk, a rákövetkező évben pedig az étterem 80 ponttal az országos 66. helyen végzett. Kurucz Attila séf 2020-ban távozott a Tiszavirágból, ezután a korábbi csapatból Witzl Laura lépett feljebb a séfposztra. A legújabb hírek szerint Tóth Pált szerződtették konyhafőnöknek a megújuló Tiszavirág étteremben.

A ceglédi származású ifjú séf több alkalommal indult a Bocuse d'Or szakácsversenyen, ezidáig pedig a köveskáli Kővirág étterem konyhájának élén találtuk. Négy év után távozott a balaton-felvidéki étteremből, 2021 év elején pedig Alkímia a konyhában címmel szakácskönyv jelent meg, amelyet szerzőként Tóth Pál jegyez. A Káli-medencét elhagyva a Dél-Alföld neves éttermében találkozhatunk vele újra séfként. Lássuk!

Tóth Pál séf / Fotó: Tiszavirág Étterem

Így írtunk a Tiszavirág étteremről a 2020 februárjában megjelent Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban:

A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz tavaly [2019-ben] a dél­-alföldi régió legjobb éttermének választotta a Szeged város gyöngy­szemének számító Tiszavirágot. Az ugyanezen a néven fu­tó butikhotelben találjuk az éttermet és a kávézót is, a belső építészet és a gasztronómia itt kéz a kézben jár. Az étterem konyháját 2019 őszén elhagyta az innovatív gondolkodású, de hagyománytisztelő kreatív Kurucz Attila séf. Az új séf, a fiatal Witzl Laura az étterem konyhájának második sorából lépett előre, folytatva az étterem eddigi, a helyi értékeket fel­ vállaló koncepcióját. A magyar húsok széles spektrumát kí­ nálja az étterem: a többek között ponty halászlével, malacla­ pockával, rántott borjúkarajjal, báránygerinccel operáló étlap kínálatában feltűnik a lazac és Szent Jakab­kagyló is. A tálalás stílusát továbbra is esztétikum jellemzi, topéttermi igényes­ séggel készül a comfort foodnak számító 100% marhaburger szalmakrumplival is. Szeged legizgalmasabb ebédmenü ajánlatát itt találjuk, nyáron érdemes a hangulatos szabadtéri asz­taloknál helyet foglalni.

Két tavaszias tányér Tóth Páltól:

https://www.instagram.com/p/CM4So1PBnQP/

https://www.instagram.com/p/CNNaVqRB_JX/

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram