Hirdetés
Hirdetés

KÖSZÖNET az elmúlt hónapban önkéntesen főző séfeknek!

SZERZŐ: DiningGuide
2020. április 26.
Négy héten át zajlott az önkéntes főzés a budaörsi METRO Gasztroakadémián. A Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagjai vállalták egymást váltva a jótékonysági munkát, a kiszállítást a kórházaknak pedig szintén az akadémia munkatársai végezték.
Hirdetés

A topséfek által főzött ételeket az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a budapesti SOTE Sürgősségi Betegellátó, valamint a legnagyobb vidéki kórház, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház áldozatos munkát végző dolgozóinak juttatták el napról napra.

Pénteken is a hazai gasztronómia olyan szereplői álltak be a METRO konyhájára, akik már részt vettek a március vége óta zajló jótékonysági főzésen: Ádám Csaba és Mogyorósi Donát (Olimpia Vendéglő), Harmath Csaba (gasztronómiai szakértő) és Jahni László (Kistücsök Vendéglő).

Igazi házias ételeket főztek pénteken is: Ádám Csaba éppen a paradicsomos káposztához viszi a sült oldalast.

Rántott tejbegríz készült ezenkívül meggyöntettel.

A Széll Tamás-Szulló Szabina séfpáros (Stand és Stand25) összesen négy napon át főzött a kezdetek óta. A mai, utolsó szállításhoz zöldfűszeres sertésragulevest és káposztás tésztát készített tépett kacsahússal az ország leghíresebb séfpárosa.

Köszönet az önkéntes munka minden résztvevőjének: a séfeknek, a szervezőknek, valamint a METRO Magyarországnak, akik a helyszínt, az eszközöket, az élelmiszereket és a csomagolást biztosították.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram