Hirdetés
Hirdetés

Korponai Péter: "Jövőre szeretném kicsit felforgatni a szakmát"

2017. december 16.
Egyetlen kérdéssel kerestük fel Korponai Pétert: tényleg elmegy a Desszert.Nekedből? Válasza csak még kíváncsibbá tett minket. A Paulay Ede utcában működő újhullámos cukrászda, a Desszert.Neked ötlete már évekkel a nyitás előtt megfogalmazódott Péter és Borszéki-Ékes Beatrix cukrász fejében. A kezdeti művek megszületésének helyszíne egy 13. kerületi kis szuterénhelyiség volt, majd a bulinegyedbeli fényes, nagyablakos, franciás […]
Hirdetés

Egyetlen kérdéssel kerestük fel Korponai Pétert: tényleg elmegy a Desszert.Nekedből? Válasza csak még kíváncsibbá tett minket.
A Paulay Ede utcában működő újhullámos cukrászda, a Desszert.Neked ötlete már évekkel a nyitás előtt megfogalmazódott Péter és Borszéki-Ékes Beatrix cukrász fejében. A kezdeti művek megszületésének helyszíne egy 13. kerületi kis szuterénhelyiség volt, majd a bulinegyedbeli fényes, nagyablakos, franciás hangulatú cukrászdában csúcsosodott ki a koncepció.

A kép az idei WorldSkills versenyre való kiutazáskor, Abu-Dzabiban készült


A Desszert.Nekedben tulajdonosként és kreatív cukrászként egyaránt résztvevő Péter december második felében teszi le a lantot (spatulát). Hogy az elválás békében zajlik, jól mutatja, hogy jövőre is fog kurzusokat tartani az egykori – részint – saját üzletében.
Lépésének konkrét okairól nem mesél, és a terveiről is még csak nagyon óvatosan.
"Tudatosan élek, nem vagyok egy hirtelen döntő ember. Sok-sok tervem van, de egyelőre csak annyit mondhatok el, hogy jövőre egy olyan projekttel fogok jelentkezni, ami nem fér bele a klasszikus cukrászda fogalmába.

Mind a hely kinézetében, mind a termékeket illetően egy újító dologgal szeretnék előállni, amilyenre itthon egyelőre nincs példa."

Hát, ez beindítja az ember fantáziáját.

Forralt bor Korponai-módra: a Desszert.Neked Spicy Winter édessége


Péter egyébként tehetséggondozással is foglalkozik, ő maga pedig nem kisebb mester, mint Mihályi László (Desszert Szalon, Vác) tanítványa. Tavaly a Göteborgban megrendezett EuroSkillsen, idén Abu-Dzabiban ugyanennek a rendezvénynek a világversenyén, a WorldSkillsen vett részt a háttérmunkálatokban.
Különböző szakmák 23 évnél fiatalabb képviselői indulnak a nemzetközi megmérettetésen, a több, mint 50 szakmából a világversenyen négy kategória érinti a gasztronómiát (szakácsok, cukrászok, pincérek és pékek indulhatnak).
"Az ifjúsági versenyt úgy kell elképzelni, mint egy nagy expót, ahol nem csak az alapterület óriási, hanem a hangulat is. Magyarország indulói közül én a "Cooking" címke alatt versenyző fiatalokat segítettem a tányérdesszertjeik megalkotásában. A pincér kategória is rendhagyó, ez egy komplex műfajnak számít a versenyeken, amelybe még a tálalás egyes részei és a koktélkeverés is beletartozik. Nagy hír, hogy jövőre a EuroSkills helyszíne Budapest lesz!

Igyekszem minél többet tenni a szakmai utánpótlásért, hajrá, fiatalok!"

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram