Hirdetés

Könnyű tavaszi recept a spárgaszezonra az Újváros Bisztró konyhájáról

2025. május 19.
Friss, üde, mégis mély ízek: ez a tavasz három hozzávalóval, spárgával, kecskesajttal és almaecettel. Plitz Zoltán megosztott egy szezonális receptet, ahol az egyszerűség nem kompromisszum, hanem karakter.
Hirdetés

Spárga, kecskesajt, almaecet

Hozzávalók:

  • 400 g spárga
  • 1 liter víz
  • 10 g só
  • 1 g szódabikarbóna
  • 1 liter jeges víz
  • 150 g krémes kecskesajt
  • 50 g almaecet
  • 50 g olívaolaj
  • ½ csokor újhagyma

Elkészítés:

A spárgát előkészítjük, szárát eltördeljük, ha szeretnénk hámozzuk. Sós, szódabikarbónás vízben 30 másodpercig forrázzuk, majd hideg vízben hűtjük. Az olajat és almaecet botmixerrel emulgeáljuk, az újhagymát vékony szeletekre vágjuk. Tálalásnál a spárgát egy keverőtálban dresszingeljük, sózzuk, tányérra fektetjük, kanállal kisebb sajtdarabokat teszünk rá, majd pedig az újhagymát karikázva. A recept 4 főre kiváló lehet, ha kóstolónak szánjuk, 2 főre, ha főételnek, 1 főre, ha valaki farkas éhes.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram