Spárga, kecskesajt, almaecet
Hozzávalók:
- 400 g spárga
- 1 liter víz
- 10 g só
- 1 g szódabikarbóna
- 1 liter jeges víz
- 150 g krémes kecskesajt
- 50 g almaecet
- 50 g olívaolaj
- ½ csokor újhagyma

Elkészítés:
A spárgát előkészítjük, szárát eltördeljük, ha szeretnénk hámozzuk. Sós, szódabikarbónás vízben 30 másodpercig forrázzuk, majd hideg vízben hűtjük. Az olajat és almaecet botmixerrel emulgeáljuk, az újhagymát vékony szeletekre vágjuk. Tálalásnál a spárgát egy keverőtálban dresszingeljük, sózzuk, tányérra fektetjük, kanállal kisebb sajtdarabokat teszünk rá, majd pedig az újhagymát karikázva. A recept 4 főre kiváló lehet, ha kóstolónak szánjuk, 2 főre, ha főételnek, 1 főre, ha valaki farkas éhes.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.

Dining Guide