Hirdetés
Hirdetés

Kölcsönös búcsúlevelek: a séflegenda, Daniel Humm szakított éttermeivel

SZERZŐ: Méhész Zsuzsa
2020. február 3.
Véget ért egy korszak. A legendás NoMad Hotels és a nem kevésbé legendás Daniel Humm útjai múlt héten hivatalosan is szétválnak. A cég képviselője, Andrew Zobler és Daniel Humm is megírta a maga búcsúlevelét azoknak, akikkel együtt dolgoztak és építették fel ezt a fantasztikus birodalmat. Az okokat nem szokás feltárni...
Hirdetés

...ilyenkor mindenki nagyon hálás azért, amivel az együtt töltött időben gazdagodott, kölcsönösen csupa jó hangzik el, mint a temetésen, és a kölcsönös jókívánságok okán nem is értjük, mire a levelek végére értünk, hogy futhatott zátonyra egy ilyen hibátlan együttműködés. Ez Amerika, ahol a jó dolgoknak van említésre méltó hozadéka.

A svájci születésű Humm 44 évesen valóban irigylésre méltó életpályát tudhat maga mögött. A NoMad New York, NoMad Los Angeles és a Made Nice mellett a milliárdosok körében az egyik legnépszerűbb étterem, az Eleven Madison Parkban is résztulajdont szerzett, és ezeknek a csúcséttermeknek nem csak a konyháját vezette, de a jellegét, hangulatát, filozófiáját is ő határozta meg.

Különös dolog, ha valaki ennyire személyes, hozzá kötődő produktumot hoz létre. Ilyenkor ingatják a fejüket a falvédőbölcsességeken edzettek: „mindenki pótolható”. Valóban és elvben. A bajok csak akkor kezdődnek, amikor pótolni is kell.

Fotó: Daniel Humm Eleven @Madison Park Facebook

A haikuk óta tudjuk, hogy a legnehezebb feladat az önkifejezésben, ha mély a mondanivaló, de kevés az eszköz a kifejezéséhez. Humm szándékosan tiszította le a végletekig a koncepcióját, gyakorlatilag a tányérjai nem a világnézetét vagy a karakterét, hanem egyenesen agyának működését, neuronjainak különleges kapcsolódásait képezték le és mutatták meg. Kissé túlzónak tűnhet a szóhasználat, de a lényegét tekintve erről szól Humm munkássága. És mindenki munkássága, akinek valódi identitása van.

Léteznek nagy formátumú emberek, akik amellett, hogy szakmai tudással rendelkeznek, bátor vizionáriusok is. És ezt nem félnek megmutatni másoknak. Kívülről az ilyen élet tűnik kereknek, önazonosnak és vágyottnak. Azonban nem biztos, hogy a mindennapi működésben a karizma a legfontosabb tulajdonság. Nem amiatt kaptunk a szívünkhöz, mert rendszeresen a NoMadban foglalunk asztalt, és most tanácstalanok vagyunk, hogy vajon legközelebb hozza majd a vacsoránk a konstans minőséget? Inkább amiatt érdekes a hír, mert ilyenkor abbeli hitünk rendül egy kicsit, hogy a tökéletesnek tűnő, nagy formátumú, értékes együttállásoknak örökké kell tartaniuk.

Forrás.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram