Hirdetés
Hirdetés

Kókuszgolyó keksz - Márk Szonja (Édesem) receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2015. április 9.
"Modern házias sütemények vannak nálam. Úgy képzelem, hogy olyan, mint amikor a nagymama egész nap süt, és délután beállít hozzá a család" - nyilatkozta nekünk Márk Szonja, az Édesem megálmodója . Ez a kókuszos keksz mindennek ékes bizonyítéka.
Hirdetés

"Modern házias sütemények vannak nálam. Úgy képzelem, hogy olyan, mint amikor a nagymama egész nap süt, és délután beállít hozzá a család" - nyilatkozta nekünk Márk Szonja, az Édesem megálmodója . Ez a kókuszos keksz mindennek ékes bizonyítéka.

fotó: Nagy Balázs

fotó: Nagy Balázs


Hozzávalók:
  • 115 g vaj
  • 135 g nádcukor
  • 1 db tojás
  • 2 ek tej
  • 1 tk vanília kivonat
  • 120 g liszt
  • 30 g holland kakaópor
  • 1/4 tk só
  • kókuszreszelék a hempergetéshez

a fudge töltelékhez:

  • 50 g étcsokoládé, apró kockákra vágva
  • 1 ek holland kakaópor
  • 55 g méz
  • 40 g habtejszín
  • 15 g porcukor
  • egy csipet só

Elkészítés:
Először a kekszet készítem el. Keverőgéppel vagy elektromos mixerrel alaposan kikeverem a vajat a cukorral. A tojást szétválasztom, és a sárgáját a vajhoz adom, a fehérjét hűtőbe teszem további felhasználásig. A tejet és a vaníliát is a vajhoz adom. A lisztet átszitálom a kakaóval és a sóval, és az előzőekhez keverem. Lefóliázom, és 2 órára hűtőbe teszem, hogy formázható legyen.
A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverésest 155-re), és sütőpapírt terítek két tepsire. Diónyi golyókat gyúrok a masszából, aztán mindegyiket egyenként megforgatom a tojásfehérjében. Onnan egyből a kókuszreszelékbe hempergetem. A tepsire teszem a kekszeket, egymástól kb. 5 cm-re. Mindegyik közepébe nyomok egy mélyedést az ujjammal. 10 percig sütöm a süteményeket. Megnézem, hogy megmaradtak-e a mélyedések, és ha nem, akkor sütés után, még melegen, megismétlem a nyomogatást (lehet kanállal is).
A fudge-hoz minden hozzávalót egy keverőtálba teszek, és vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve felolvasztom. Kis kancsóba töltöm, és ha már kihűltek a kekszek, mindegyik közepébe csurgatok egy kicsit belőle. Megvárom, hogy megdermedjen a töltelék, akkor tálalom.
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram