Hirdetés
Hirdetés

Hús, hús és hús - Első benyomás: KNRDY

SZERZŐ: DiningGuide
2014. május 8.
A KNRDY a Belvárosban a Bazilikához közel, az Október 6.utca forgalmas részén helyezkedik el, nagy üvegablakos portállal és egy elegáns amerikai nagyvárosi steakhouse tökéletes hangulatával egészen a legapróbb részletekig. Fém, üveg, fa tökéletes ötvözete. A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. Az étlap szűk, jól összerakott és kétséget sem hagy afelől, hogy itt húst kell rendelni. Az árak borsosak, de az itt kínált minőségi húsokat a világ minden táján meg kell fizetni.
Hirdetés

A KNRDY a Belvárosban a Bazilikához közel, az Október 6.utca forgalmas részén helyezkedik el, nagy üvegablakos portállal és egy elegáns amerikai nagyvárosi steakhouse tökéletes hangulatával egészen a legapróbb részletekig. Fém, üveg, fa tökéletes ötvözete. A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. Az étlap szűk, jól összerakott és kétséget sem hagy afelől, hogy itt húst kell rendelni. Az árak borsosak, de az itt kínált minőségi húsokat a világ minden táján meg kell fizetni.A bejáratnál elegáns, mosolygós személyzet és egy óriási kivilágított, de szinte teljesen üres látványpult fogad néhány vastag szelet, láthatóan nagyon drága hússal.
Az elegáns belső egy amerikai nagyvárosi steakhouse tökéletes hangulatát adja vissza, ami az étlaptól a báron át, egészen a mellékhelyiségekig végig követhető. A felszolgálók szívélyesek és segítőkészek. A vendégek túlnyomó része jómódú külföldiből és hazai üzletemberből áll. Ami persze ebben az árkategóriában érthető is. Az étlap szűk, jól összerakott és kétséget sem hagy afelől, hogy itt húst kell rendelni. Az árak borsosak, de az itt kínált minőségi húsokat a világ minden táján meg kell fizetni.
A rendelés felvétele után rögtön érkezik egy kis amuse bouche: egy hörpintésnyi kellemesen fűszeres és krémes meleg paradicsom ital. A helyben készült kenyérszeletekér (focaccia), szám szerint három, már 600 Ft-ot fizetünk. Cserébe viszont fantasztikusan könnyű és finom.
A libamáj terrine házi kaláccsal és barack chutney-val igazán a helyhez illő előétel. A vastag szelet tökéletes elkészített libamáj mellé két kis szelet kalácsot és egy evőkanálnyi chutney-t kapunk. A nagy szelet májhoz képest a köreteket nagyon alulméretezték. Az aránytalan tálalás hátránya, hogy a végén magában esszük a májat, vagy megpróbáljuk beosztani az egyébként nagyon jól sikerült chutney-t és a pirított kalácsot a májjal. Ez azonban nekünk nem sikerült. Meleg előételnek egy izgalmasnak tűnő összeállítást választottunk, pirított Szent Jakab kagylót ötfűszer mártással. Színe első látásra meghökkentő, hiszen nem hófehér kagylókat kapunk aranybarnára pirítva, hanem csokoládébarna színű Szent Jakab kagylók érkeznek, a tányér közepén kevés salátával és híg ötfűszeres mártással. Az ötfűszer keverékkel sütött kagylók szaftosak, ízük jó összhangban van.
A főétel természetesen hús, ír érlelt bárányborda ratatouille-jal és humusszal. Felszolgálónk ellentmondást nem tűrően azonnal közli is -bár udvariasan kérdő mondatban- az általa ajánlott sütési módot (medium rare). Mivel igaza van, ráhagyjuk. A tálalás elegáns, három szelet ujjnyi vastag csontos bárányborda olívabogyós csicseriborsó krémmel és ratatouille-jal. A báránybordákon látszik, hogy kiváló minőségűek és jól érleltek, azonban az előkészítésükkel és az elkészítésükkel is gondjaink akadtak. Egyrészt mert kettő teljesen nyers volt, egy pedig közepesnél is jobban átsült, azaz egyet sem készítettek el a kért/ajánlott sütési módon, másrészt mert a hús nem volt rendesen megtisztítva. Ez pedig ezen az árfekvésen már megengedhetetlen. Olyan inas húsrészek voltak a báránybordán amiket sem késsel elvágni, sem megrágni nem lehetett. A ratatouille pedig nagyon paradicsomosra sikerült, ezzel elnyomva a többi zöldség színét és ízét.
A KNRDY étterem elegáns, a kiszolgálás is rendben, a limonádék a város legjobbjai között vannak, az árakon persze lehet vitatkozni, de nekünk inkább az egyenetlen minőséggel van gondunk. A város magát legjobbnak kikiáltó steakhouse-ában a jó hús nem elég, állandó kiemelkedő minőséggel kell együtt járnia. Különösen, ha a szomszédban hasonló profilú éttermek fele áron kínálnak steakeket.
A tesztelés időpontja: 2014. május. A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.

Típus:   steak house
Konyha nemzetisége, stílusa:  amerikai
3 fogás átlagára (Ft): 11000
Tel.:  +36 1 7881685
Nyitva:
H-V:  11:30-01:00
Cím: 1051 Budapest, Október 6. u. 15.
E-mail: [email protected]
Web: www.knrdy.com

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram