"Az Émile torta egy olyan desszert, amely tortaként és szeletben is elérhető lesz majd. A következőképpen néz ki: vaníliás financier tésztán fehér húsú őszibarackos töltelék, kakaóbab-ropogóssal és mandula marcipán-fehércsokoládé mousse-szal. A desszertet az Émile logója és vizuális világa ihlette" – mondja.
Az Émile úttörő, ilyen koncepcióval még senki nem nyitott üzletet az országban. Nem egy bejáratott gépezet, így a tulajdonosok kíváncsian várták, hogy egy ilyen koncepció hogyan állja meg a helyét Budán, az Orló utcában. Niszkács Anna szerint az ismertséget még mindenképp növelni kell, és a fő cél az, hogy törzsközönség épüljön. "A vendégeink közül nagyon sokan a tágabban értelmezett környékről érkeznek, vannak közöttük családok és üzletemberek, nagykövetek és követségi emberek. Magyarok és külföldiek egyaránt megfordulnak nálunk. Az expatokok nagyon értik ezt a koncepciót, hozzászoktak ehhez otthon és itt is ezt keresik. Számunkra azonban az is nagyon fontos, hogy a magyaroknak is megmutassuk, mi a jó – mondja. – Szeretnénk, ha mindenki megértené ezt a helyet, ha nem tartana attól, hogy itt nem lehet fesztelenül időt tölteni. Előfordul, hogy beesik hozzánk néhány fiatal lány, pezsgőt rendelnek szombat délelőtt és a kertben lazulnak...ennek mi ugyanúgy örülünk, mint amikor komoly üzletemberek valami nagyot alkotnak a falaink között. Az is célunk, hogy lazítsuk a társaságot, direkt készítünk olyan ételeket is, amelyeket kézzel kell enni, szeretnénk felszabadítani a vendégeinket és közben tökéletes gasztronómiát kínálni."
Az Émile ház számára különösen fontos a törzsközönség kialakítása, így az egyéves születésnappal hamarosan egy klubkártya is bevezetésre kerül. Ezzel a kártyával a törzsvendégek külön odafigyelést és kedvezményeket kapnak az Émile partnereinél. Az Émile-ben pedig mindig ízelítőt kapnak az újdonságokból, továbbá kedvezményeket, a rendezvényekből.
Az Émile kortárs gondolkodással küzd a rossz beidegződések ellen. "Az egész gondolkodásunknak az az alapja, hogy a megrögzött dolgokból kimozdítson, és a jobb felé tereljen – mondja Niszkács Anna. – Az emberek hajlamosak rutinból dönteni, és olyan dolgokat választani, vagy olyan helyekre menni megszokásból, amit már rég nem is szeretnek. Ezeket a szokásokat jó lenne átalakítani, szeretnénk elérni, hogy az emberek felénk kanyarodjanak, amikor például süteményt keresnek a környéken."
Az Émile torta is ezen filozófia mentén készült el. Nem titkolt célja, hogy a jövőben valami olyasmit jelentsen, amit ma a zserbó szelet, ez a nagy múltú desszert jelent. Az Émile cukrászának, László Tamásnak a fejében már hónapokkal ezelőtt megszületett a desszert ötlete, a véglegesítése azonban áprilisban történt meg. Szép a formája, van benne könnyedség és egyedülálló a kinézete, amire a ház bátran rá meri mondani, hogy ez az Émile tortája. "Olyan desszertet kellett alkotnunk, amit 43 év múlva is így fogunk hívni – mondja Anna. – Klasszikust szeretnénk alkotni, ami azonban most még modern. Hogy ez sikerül-e, azt most nem lehet megmondani. Ez inkább egy vágyálom. A zserbó szelet sem klasszikusnak született, még az sem biztos, hogy Émile Gerbeaud receptje alapján készült, hiszen csak az ötvenes évektől ismerjük, amikor Gerbeaud már nem élt. Ezt a tortát nem lesz olyan könnyű elkészíteni otthon, mert technológiailag összetettebb, igaz, azt sem lehet tudni, vajon 40 év múlva milyen technológiákkal fognak dolgozni a háziasszonyok."
A Gerbaud Ház öröksége – függetlenül a desszerttől – mindenképpen adott az Émile számára. Amikor még csak készült, budai Gerbeaud-nak nevezték, és bár nem lenne pontos azt mondani, hogy az Émile a Gerbeaud és az Onyx gyereke, de mégiscsak ennek a csoportnak a tagja. "Valamilyen kapcsolatot mindenképp szerettünk volna a Gerbeaud-val. Az Émile logója egy kakólovag, melyet Émile Gerbeaud rajzolt, és 1908 óta bejegyzett védjegy. Az örökség itt lebeg felettünk, csak sokkal modernebb köntösben. És benne van az Émile tortában is."