Hirdetés
Hirdetés

Királynői ketchupot a virsli mellé? Az uralkodó, akinek még a sajátmárkás ketchup és barnamártás is jól áll

SZERZŐ: DiningGuide
2022. január 29.
Királyi ketchup.
Hirdetés

II. Erzsébet idén áprilisban tölti be 96. életévét, és bár a királynő híres fegyelmezettségéről és visszafogott táplálkozási szokásairól, mégis olyan termékeket dobnak sikerrel piacra a nevével, mint a habzóbor, a Buckingham-palota saját ginje vagy a sandringhami birtokukon készített kézműves sör.

Évtizedek óta közfigyelem övezi a királyi család, azon belül is a királynő étkezési preferenciáit, amit a Buckingham-palota romantikája és II. Erzsébet idős korában is kiváló egészségi állapota egyaránt táplál. Köztudott, hogy a fokhagyma – diplomáciai okokból – ki van tiltva a királynő főszakácsának konyhájából. II. Erzsébet nem eszi meg továbbá a belül véres steaket, sem a kenyérhéjat, és kerüli a krumpli-, rizs- és tésztaételek fogyasztását. Nagy rajongója ellenben a csokoládés keksztortának, és késsel-villával fogyasztja a banánt.

Fotó: www.royal.uk

Nem kérdés, hogy a Windsor-ház tagjainak élete a popkultúra része, sajátmárkás termékeik épp ezért is piacképesek. 2022-ben máris két újdonsággal álltak elő, szakítva az alkoholos ital sorozattal:

üveges ketchup és barnaszószt dob piacra a királyi család.

A királyi család már említett sandringhami birtokán a sörfőzésen kívül többek között fűszergazdálkodást is folytat. A Buckingham-palotától 150 km-re található vidéki birtok a család életének része, itt ünneplik például a karácsonyt és a szilvesztert is.

A Sandringhamben termesztett fűszerekkel ízesítik a szószokat is, a fűszerek mellett a ketchupba ízesítésként datolya és almalé, a barnaszószba pedig ecet is kerül. A királynő szereti egyébként a hamburgereket, korábbi séfje, Darren McGrady beszámolója szerint a szarvashúsos burger áfonyaszósszal, de a hamburgerbucit nem eszi meg hozzá (már amennyire ilyenformán hamburgernek lehet nevezni az ételt).

Hirdetés

A szószok egyelőre nem elérhetők Sandringham online shopjában, de a hírek szerint a 3 deciliteres kiszerelésű ketchup és barnaszósz 7 fontba, azaz kb. 3000 forintba fog kerülni. Hát hiába, a sztorit is meg kell fizetni a paradicsom, ecet és egyéb alapanyagok mellett.

Források: 1, 2, 3

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram