Royal Mansour, Marrákes, Marokkó
Egy medinát idéz a pompás marokkói hotel, ahol nem ültek fel a trendekre, és éppen csak annyira kortárs a kialakítás és az enteriőr, amennyit a mai modern utazó megkíván. Arab ornamentikával, főúri szolgáltatások sorával teszik egyedülállóvá a Royal Mansourt. 53 úgynevezett privát “riad” lakosztályt is üzemeltetnek, ha nem a klasszikus hoteles jellegre vágyna a vendég.
Több étterem, terasz közül lehet választani náluk, talán a legvonzóbb koncepció a francia Yannick Alléno nevével fémjelzett Yannick Alléno for the Grande Table Marocaine and Le Jardin és a Massimiliano Alajmóhoz köthető Sesamo, ami kifejezetten olasz konyhát visz Yannick francia-mediterrán-marokkói egységeivel szemben.
Pálmák és olajfák alatt, a medence mellett ugyanúgy meg lehet reggelizni, mint az éttermekben, akár á la carte módon, akár sajátos önkiszolgáló rendszerükben, amit direkt nem hívunk büfének, hiszen bőven túlmutat azon.
A Yannick Alleno-féle vasárnapi brunch a szálloda legnagyobb büszkesége: ezt a La Table étteremben tartják. Ugyanolyan arányban készülnek édes és sós fogások, sok marokkói specialitás és tengeri ételek.
Aman, Tokió, Japán
Japán tradíciók és modern inspirációk találkoznak a tokiói Amanban. Tágas és nagyvonalú tereivel, az ízléses anyaghasználattal joggal írta be magát a világ legnívósabb hotelei közé. Semmi sincs túlhúzva: az időtlen japán vonalvezetés, az egyszerűségben megbúvó luxus az Aman esszenciája.
Négy különböző étterem közül választhatnak a szálloda vendégei és az Aman-ba betérők. Természetes, hogy a japán konyha mellett az európai ízek is megjelennek a tokiói hotelben, jelesen például a dél-olasz konyha, az Arva nevű étteremben.
A reggeli igazán megkapó, nem csak a választék, hanem a látvány miatt is: a szállodának helyet adó Otemachi-torony egyik legfelső emeletén szolgálják fel, így tökéletes a panoráma egész Tokióra és a Fujira is. A választék a szezonális alapanyagokra épít, még a reggelikben is megjelennek a tenger ízei, de a tradicionális teázás sem marad el.
Equinox Hotel, New York, USA
A Condé Nast Reader’s Choice 2020-as választásának nyertese a manhattani high-end szálloda. Az Equinox felveszi a metropolisz ritmusát, minden elemében reagál az üzleti szférából érkezők, a magányos utazók, a párban kalandozók igényeire is. Karnyújtásnyira található tőle New York egyik legújabb látványossága, a 16 emeletes The Vessel épülete. Az Equinox medencéjének partjáról lehet szemlélni a nyüzsgő “kaptár” építményt.
Három étteremmel, valamint privát vendégélménnyel lettek teljesek. Kulináris koncepciójuk a jelenre reflektál, komfort ételeket készítenek, egészségtudatos formában. Úgy vélik, úgy is lehet jót enni, ha a menü nem feltétlenül klasszikusokra támaszkodik, hanem inkább a újhullámot, a superfood vonalat követi. Jelenleg ott tart a választékuk, hogy immunerősítő és antivirális menüket kínálnak, zöldség- és gyümölcshangsúlyosan. Hogy ez inkább marketingfogás, vagy valós trend, azt mindenki maga döntse el.
Smoothie-k, magpudingok, proteinnel dúsított reggeli fogások egyaránt megjelennek az Equinox reggelijeiben, hiszen eleve a világ legfittebb szállodaláncaként emlegetik őket.
Le Bristol, Párizs, Franciaország
Párizs már-már giccsesen romantikus imidzsébe tökéletesen illeszkedik az elegáns és elbűvölő Le Bristol. Homlokzata is olyan, akár egy képeslapon található tipikus francia luxushotelé, ám változatos szolgáltatásai, utazási csomagjai és nem utolsó sorban éttermei is a legkiválóbbak közé emelik.
Michelin-csillagokból összesen négyet találunk a szállodában: az Epicure három-csillagos, a 114 Faubourg egy-csillagos. A szálloda executive chefje Erik Frechon, aki már 20 éve erősíti a csapatot. A két leghíresebb éttermen kívül további három egység üzemel a szállodában.
Minden olyan figyelmesség megjelenik a Le Bristol reggelijeiben, amit egy párizsi napkezdéstől várunk: macaron, croque-változatok, tojásos reggelik, french toast, croissant és persze champagne.
W Bali Seminyak, Bali, Indonézia
A világhírű W Hotels Bali azoknak a fiatalos utazóknak lehet ideális, akik a bungallós, elvonulós resortok helyett inkább nem engednék el a nagyvilági hangulatot, még egy paradicsomi szigeten sem. Privát medencés villákat is lehet foglalni, de csak pár lépés lehet a pezsgőbb fősodor.
Büféreggeli, kontintentális reggeli, amerikai reggeli közül is lehet választani, mégis talán a szobában felszolgált korai lakoma a legvonzóbb. Nemzetközi kedvencek, mint például bagelek, saláták, buddha bowl-ok mellett nagy hangsúlyt kapnak a friss trópusi gyümölcsök is.
A vasárnapi óceánparti brunch-ok akár BBQ-lehetőséggel, sok friss hallal, sushival és pezsgővel válnak teljessé.