Hirdetés
Hirdetés

Kirakatban a Zoska

SZERZŐ: DiningGuide
2016. október 20.
Két ember, két nézőpont, két megközelítés. Számtalan közösen eltöltött óra, sok-sok étteremben, itthon és külföldön, kifőzdében és háromcsillagos helyeken egyaránt. Ezernyi közös éttermi élmény, több év, évtized tapasztalata. Ezzel a múlttal vág neki két figura a városnak. Egy cél hajtja őket: minél jobb reggelizőhelyeket találni.
Hirdetés

Sorozatunkban Schiffer Miklós stílustanácsadó és Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója reggelizőhelyeket tesztelnek. Előbbi elsősorban a hely hangulatát, atmoszféráját és stílusát, utóbbi az ételek minőségét veszi górcső alá. Most ismét egy fiatalos, sallangoktól mentes belvárosi helyet látogattak meg.
Schiffer Miklós:
A ZOSKA egy igazi trendi hely, olyan, ami a fiatal generáció számára magától értetődő, számunkra pedig egy igazi meglepetés volt. Az óriási üvegportálok mögött kitárulkozó kávézó szöges ellentéte a múlt héten bemutatott Feketének, míg a korábbi az elrejtőzésről, a Zoska a kitárulkozásról szól. Ez a kis kávézó a Múzeum körútról a Károlyi kertre nyíló Ferenczy István utcában reggel hét és este hét óra között tökéletes hely arra, hogy megtapasztalhassuk, Budapest fiatalos oldalának van egy, a romkocsmák hamis illúzióján túli oldala is, vannak helyek, ahol a fiatalos lendület és a minőség találkozik. Helyek ahol az idősebb generáció is jól érezheti magát, ahol kedves és fesztelen kiszolgálást, jól komponált ételeket és élményt kaphatunk. A „kirakatban”, egy kis kerek asztal melletti süppedő foteles helyet kaptunk, ahonnan tökéletes ráláttunk a szűk galérián és a központ részen ülőkre is. A berendezés egyszerű fehér bútorokból áll, a hangulata nekem a provanszi stílust idézte, de a kávézó ettől még nem franciás, sokkal inkább egyedi és sajátos, amit a három szinten elhelyezkedő közönség tesz igazán színessé. Gondtalan egyetemista arcok, magyar és sok külföldi szó keveredése vett körbe minket, miközben finom kávét és reggeli fogyaszthattunk. A virsli roppant, a bundás kenyér nem úszott az olajban, a fahéjas csiga pedig emlékezetes volt. Megkedveltem ezt a helyet; ha az ember a belvárosban jár és az autóját már letette valahol – mert a környéken ez azért komoly teljesítmény – semmi esetre sem szabad kihagyni.

Fotó: Facebook/Zoska

Fotó: Facebook/Zoska


 
Herczeg Zoltán:
Bundáskenyér
Korrektül elkészített, hatalmas adag érkezett, forró olajban sütve és nem áztatva. Krémes és kívül “puhán” roppan. A hozzáadott tejföl és kockázott paradicsom szépen könnyíti ezt a kiadós reggeli ételt.
img_7952
Tojásrántotta
Hagymával és kolbássszal kértük. Klasszikus rántotta, egy leheletnyit túlsütve, olyan, mint a nagymamáké. A hagyma lassan sült, jól karamellizált, édeskés, a kolbász aránya megfelelő, domináns, de hagyja érvényesülni a tojás ízét. Hozzá igazi feltekert (vajas) kiflit kaptunk.
img_7953
Fahéjas csiga
Kézműves jellegű, friss, puha, szaftos, fahéjas almatöltelékkel, pont, ahogy egy finom reggeli péksüteményt elképzelhetünk. Nagyon többet erről nem is lehet mondani, teljesen rendben van!
img_7955
A frankfurti
Három darab virsli, szépen roppan, nem a nagyipari minőségben, ahogy vártuk. Hozzá klasszikus magyar mustárt és a tojásrántottánál már megismert jó minőségű feltekert tésztás kiflit kaptuk. Már többször leírtuk, hogy a virsli minőségéből lehet következtetni a vendéglátó hely habitusára,  “magatartására”. A reggelizőhelyekről írt tesztjeink sarkallatos pontja a virsli minősége. Ismét olyan helyet találtunk, amelyik "átment a teszten".
img_7951
 
 
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram