Kínai ínyenc hét a Buddha-Barban

SZERZŐ: DiningGuide
2016. február 16.
A város egyik legkülönlegesebb fúziós konyháját vivő étterem étlapján a mindennapokban is ott sorakoznak az ázsiai kedvencek, ízvilágukban ötvözve az indiai, a kínai, a thai vagy akár a japán gasztronómia sajátosságait, de akinek ez nem elég, az most nagyon figyeljen!

A kulináris élményekért és az ázsiai ízekért rajongók kedvéért tematikus hetek keretében sztár séfek és bartenderek érkeznek a világ különböző pontjairól Budapestre, hogy elkápráztassanak bennünket. Januártól kezdve minden hónapban újabb és újabb tájakra látogathatunk, s bár az indiai napokról már lemaradtunk, a jelenleg is futó kínai ínyenc hét keretén belül bőven jut a különleges ízekből. A minden évben megrendezésre kerülő food festivalok idei különlegessége, hogy a hazánkba látogató – és Budapestről számos más országban szintén vendégszereplő – séfek és bartenderek különleges kreációikkal ünneplik a nemzetközi Buddha-Bar lánc fennállásának 20. évfordulóját. Előző hónapban Osama Kutaini executive séfet Monte Carlo fogadta, míg a kínai hét nyitásaként 3 napos koktél fesztivál keretében mutatta be tudásának legjavát a nemzetközi Buddha-Bar executive bar menedzsere Matthias Giroud.


Az ázsiai holdújévvel egy időbe eső kínai ínyenc hetet a különleges ízek szerelmeseinek ajánljuk, hiszen az 5 fogásos menün olyan ételek sorakoznak mint a sárgafarkú lepényhal ananásszal és édes-savanyú öntettel, csirkés és libamájas dim sum thai bazsalikommal, wonton leves tenger gyümölcseivel és zöldségekkel, vörös sügér curry ázsiai citromfűvel és galangával, pirított kacsahús csíkok különféle csírákkal és roti palacsintával, vagy a kókuszos és sajttortás gombócok. Bár a tematikus vacsoramenü csak február 20-ig érhető el az étteremben, vasárnap azért még belefér egy kis ráadás... A város egyetlen, pán-ázsiai finomságait széles választékban felvonultató Sunday Brunch-on utoljára kóstolhatjuk majd a kínai finomságokat, vagy kedvünkre választhatunk a házi specialitásoktól roskadozó ázsiai büfé és sushi látványkonyha véget nem érő kínálatából.

Engedd, hogy a konyhaművészet terén folyamatosan újító, tálalási technikájával külön-külön történeteket mesélő Buddha-Bar most téged is magával vigyen a legfinomabb kelet-ázsiai utazásra, hiszen még csak most következnek Thaiföld és Japán sajátosságai!
További információ: http://www.buddhabarhotelbudapest.com/hu/kinai-inyenc-het/
(X)
Tovább olvasok
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram