Hirdetés
Hirdetés

Kihirdettük a legjobbakat - ők a Volkswagen Dining Guide Év Étterme Gála díjazottjai

SZERZŐ: DiningGuide
2018. február 19.
Idén (is) a Palágyi Eszter vezette Costes kapta a Volkswagen Dining Guide Év Étterme Díjat! Magyarország első Michelin csillagos étterme elsősorban megbízhatóságának, folyamatos fejlődésének és Palágyi Eszter magyar elemek beépítésére való törekvésének köszönheti az előkelő helyet.
Hirdetés

Idén különleges TOP10-zel álltunk elő, ugyanis 12 étterem is bekerült a legjobb tíz közé. Mivel a Dining Guide elsősorban azon szempont szerint értékeli az éttermeket, hogy hogyan felelnek meg a tőlük elvárható szintnek, két olyan éttermet is a legjobbak közé soroltunk, amely nem tekinthető "klasszikus" csúcsétteremnek, mert progresszív étlappal, kötetlenebb stílusban és informálisabb szervízzel dolgozik. Ettől függetlenül azonban kétség kívül csúcskategóriás. Nem szerettük volna, ha ezek miatt szűkebbre kell "szabni" a tíz legjobb étterem listáját, ezért listázunk idén 10+2 éttermet a legjobb tíznek.

Első helyen tehát a Costes étterem szerepel, második a Borkonyha, Sárközi Ákos séf vezetésével. A Borkonyha "színeiben" a tulajdonos, Kalocsai Zoltán Az Év Borlapja díjat is átvehette, a Zwack Izabella Borkereskedés támogatásával. A harmadik helyen az Onyx étterem szerepel, a séf Mészáros Ádám. Negyedik a Babel, Veress István séf vezetésével. Őt követi a Costes Downtown, Tiago Sabarigo séffel, majd a Stand 25, Szulló Szabinával és Széll Tamással. Őket követi a Fáma, Huszár Krisztiánnal, aki idén az Év Legígéretesebb Konyhája díjat kapja az Unicum Riserva támogatásával. A Mák és Mizsei János a következő a sorban, majd a St. Andrea Borbár, Barna Ádám séffel, aki 2018-ban az Év Séfje díjat kapja a S. Pellegrino támogatásával. Hosszú évek után ismét egy vidéki éttermet üdvözölhetünk a TOP10-ben, ez pedig nem más, mint az Anyukám Mondta, Dudás Szabolcs séffel. A következő a sorban az Olimpia, Ádám Csabával és Garai Ádámmal, őt követi az Arany Kaviár Nyíri Szásával és Kanász Lászlóval.
Az Év Ifjú Séftehetsége díjat a Tama étterem fiatal séfje, Kovács Péter kapja, a Hennessy támogatásával. A Neff által támogatott Az Év Innovatív Konyhája díjat idén egy séfpáros viheti haza, Tóth Szilárd és Sajben Csaba az Innióból. Az encsi Dudás testvérpár duplán örülhet, hiszen az Év Street Food díját a miskolci Pizza, Kávé, Világbéke kapta, a Gyulai Pálinka támogatásával.
Újdonság idén, hogy a Dining Guide a cukrászdákat is listázta, és a Nespresso támogatásával külön melléklet készült a Dining Guide Top100 Étterem Kalauzban, amely az ország legjobb cukrászdáit mutatja be. Köztük is van díjazott: Az Év Cukrászdája díjat a váci Mihályi Patisserie kapta, a Nespresso támogatásával.
Végül, de nem utolsósorban idén egy nagyon különleges díj is átadásra került. A Dining Guide Életmű díjat a Friedrich Wilhelm Raiffeisen támogatásával Rosenstein Tibor kapta.
A legjobbakról és azok sorrendjéről idén is nemzetközi szaktekintélyek döntöttek. A nemzetközi szakmai zsűrit idén Enrico Cerea vezette, aki a Bergamo közelében található Da Vittorio étterem három Michelin-csillagos séfje. Munkáját az előző évekből már ismert Nicola Portinari is segítette, aki a szintén kétcsillagos La Peca konyhafőnöke. A nemzetközi szaktekintélyek között szerepel a Dining Guide tanácsadója, Fausto Arrighi is, aki 36 évet töltött el a világ legnagyobb nevű étteremkalauzánál, a Michelin Guide-nál.
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram