A népszerű budai brunch- és ebédelőhely tulajdonosa, KicsiZso nem köntörfalazott, nem hivatkozott „technikai problémákra", miegyébre, hanem egyszerűen kiállt, és elmondta azt, amivel jelenleg vendéglátók tömegei küzdenek.
A séf és étteremtulajdonos kiírása így hangzott, alább pedig a videós bejelentkezését is megmutatjuk:
A személyzet úgy viselkedett, ahogyan azt nem akarja látni és felvállalni egyetlen vendéglátóhely vezetője sem, ezért egész egyszerűen néhány napra bezárnak, míg újra tudják indítani a rendszert. Ahogyan felkeresésünkre is elmondta, beállna akár ő is kiszolgálni a személyzetet, hogy ne kelljen becsuknia napokra, de KicsiZso keresett séf, BBQ-s, folyamatosan hívják rendezvényekre, a napokban is vidéken lesz sütni.
A 2020-21-es bezárások kivételével talán soha nem látott akadályokat kell megugrania a vendéglátókat. Az egekbe elszállt élelmiszer- és (céges) rezsiárak mellett a munkaerőhiány immár nem problémás, hanem kétségbeejtő. Hallgattassék meg persze mindig a másik fél is, ennek az éremnek is két oldala van, de a vendéglátószektor egésze gyakorlatilag egy emberként állítja, hogy nem problémák, hanem óriási válság van a tettrekész, dolgozni akaró, jó hozzáállású munkaerő piacán.
Mindez így néz ki a mindennapokban. KicsiZso mai élő bejelentkezése:
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.