Hirdetés
Hirdetés

Kicsit rossz nézni, de inkább jó: kis magyar lakomát tálaltak fel az ausztrál Master Chef Juniorban

2021. szeptember 27.
Az egyik versenyző, Tiffany magyar lakomát prezentált az ausztrál Master Chef Juniorban, mi pedig mindig élvezettel nézzük(–kóstoljuk?), ha a Föld túlfelén autentikus magyar ételekkel kísérleteznek.
Hirdetés

Tiffany a maga tizennégy évével a showműsor legidősebb szereplője volt a kiskorúsított Master Chefben. A lány mindenesetre igazán vagány szakácsnak bizonyult, ugyanis különösebb közhelyek nélkül, merész fogásokkal állt elő: gyümölcslevest készített, valamint zúzapörköltet főzött nokedlivel, illetve spenótot.

Rekord idő alatt, már a videó első tíz másodpercében elhangzik az egyik zsűritag szájából az elmaradhatatlan hungry-Hungary humorizálás, de zúzapörköltjét kóstolva ugyancsak Jock Zonfrillo gizzard-wizzardnak ('zúzavarázslónak') nevezte a lelkes fiatal versenyzőt. Jock Zonfrillo Ausztráliában élő skót televíziós műsorvezető korábban séf volt, és jól láthatóan igencsak kedveli a szóvicceket.

Hirdetés

Egy kicsit rossz volt ugyan látni, hogy a versenyző megpaprikázza a spenót(főzeléket), és a zúzapörkölt-nokedli mellé adja fel további körítésnek – amit a zsűritagok becsülettel így, együtt el is fogyasztanak. A műsorban mártásként feladott főzelék műfaját nem ismerik más országokban, ezért is szánhatták neki e szerepet a gazdagon pirospaprikázott zúza mellett. Valószínűleg még nagyobbat nézne a zsűri, ha látná a klasszikus magyar szervírozást tükörtojással vagy főtt tojással, és a kötelező karéj kenyérrel.

Az édes és hideg gyümölcsleveseinkre pedig szinte el is várható a nemzetközi értetlenkedés, rendre desszertnek nézik, és különösnek tartják az étkezés elején történő fogyasztást.

A zsűri mindenesetre imádta a magyar lakomát, a szingapúri származású szépség, Melissa Leong ki is emelte a fogások színpompás mivoltát.

Ausztráliában a Master Chef gasztroreality spin-off műsora, a Master Chef Junior 2010-ben debütált, és eddig három évadot indítottak.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram