Hirdetés
Hirdetés

Két pesti street food kedvenc bútorozik össze: Tuning Burger x Belli di Mamma

2022. május 25.
Street food csúcstalálkozó a Liszt Ferenc téren.
Hirdetés

A Tuning burgertörténelmet írt az Akácfa utcában, majd a Liszt Ferenc téren is megjelent Erdélyi Róbert és csapata a Beef Heaven by Tuninggal. Hús terén nem viccelnek, és a nagy burgerláz csitultával is mutatják az utat, hogyan készül a hithű gourmet hamburger, ami csak úgy rogyadozik a nagy húsoktól és minden földi jótól.

Bár igazi rémálomként számolt be a Tuning-tulajdonos a pandémia időszakáról, valójában ez idő alatt is sokat hallattak magukról, kitelepültek többek között a Bálnához és a Duna-partra is, az idei nyáron pedig a legnagyobb zenei fesztiválokon is kint lesznek a fodd truckjaikkal.

Fotó: Tuning Burger

A tágas Tuning Beef Heavenbe pedig vendéget hívtak, Erdélyi Róbert humoros megfogalmazásában:

„Gondolom, a steak nem ugrik le a tányérodról bánatában"

a steak- és hamburgerétterembe ugyanis egy nápolyi pizzást invitáltak meg, egész konkrétan a Belli di Mammát.

A Belli di Mammában kovászos tésztából sütnek nápolyi stílusban, de a hagyományos nápolyi ízesítéseknél szélesebb pizzaszortimentet kínálnak. Még ha nem is vagyunk törzsvendégek, nagy eséllyel hallhattunk a pizzériáról az elmúlt években, ugyanis a részben olasz tulajdonos, Riccardo Bianchi által vitt pizzaétterem egymás után három alkalommal is felkerült az 50 Top Pizza Europe listájára, folyamatosan javítva a helyezésükön. Az Európa legjobbjait toplistázó értékelés szerint 2020-ban a 44. helyen, 2021-ben a 42-en, idén pedig a 33. helyen végzett a Belli di Mamma a válogatott mezőnyben.

A pizzásokat a szomszédságban ismerhették meg, ugyanis ők is az Akácfa utcában működtetik első üzletüket, most pedig a szomszédos VI. kerületben, a Liszt Ferenc téren bútoroznak össze, és bizony kerti bútor is szükséges volt az együttműködéshez, ugyanis vadiúj terasszal jelentkezett be a Tuning. Ezen a pesti téren legalább valóban nem autózajban és -forgalomban ülhetünk ki burgerezni, steakezni és immár pizzázni is.

Paradicsomszósz, Nduja Calabriai kolbászkrém, bivalymozzarella / Fotó: Belli di Mamma

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram