Itt építi ugyanis gasztrobirodalmát, egymással majdhogynem szomszédos éttermeivel. Az elBarri (katalánul: a környék) nevű, öt éttermet magában foglaló koncepciója valóságos gasztronómiai vidámpark. A Hoja Santa konyhája mexikói vonalat visz, a Bodega 1900 egy klasszikus tapasbár, ahol a vermutot is érdemes megkóstolni, az utca másik oldalán lévő Tickets újra visszakanyarodik a tapas témájához, de látványban Willy Wonka csodavilágával ötvözi azt. Az Adriá-birodalom ékkövében, a 700 m2-es Enigmában a konyha mellett egy pince és egy koktélbár is helyet kapott, míg a Pakta határozott japán beütést mutat.
Albert Adriá saját jogán lett népszerű. Az El Bulliban dolgozva már megmutatkozott önálló tehetsége és kreativitása, ott mégis Ferran Adriá testvéreként szerepelt, a családi kreativitás fiatalabb ágát képviselve. Barcelonai éttermeivel azonban teljesen a maga útját járja.
A katalán fővárosról azoknak is egyből beugrik Antonio Gaudí, akik soha nem jártak ott. Barcelona hangulatát alapvetően határozzák meg épületei. Albert Adriá pedig szenvedélyesen szereti városát. Új desszertjét Gaudí munkái ihlették. Mintha a mester padlócsempéit látnánk: a geometrikus formákat egy egyedi mintájú, folyékony nitrogénbe mártott pecséttel mintázzák. A dombornyomásos sütemény sokkal inkább emlékeztet Barcelona járdáinak burkolatára, mintsem citromos desszertre.
Nézze meg videón is!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.