Hirdetés
Hirdetés

Két arany és egy ezüstérmet hozott el a Sauska borászat a Champagne & Pezsgő Világbajnokságon

SZERZŐ: Szász Eszter
2022. szeptember 21.
A tokaj-hegyaljai és villányi pincészet sikere töretlen, most a Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) keretében versengtek a pezsgőikkel.
Hirdetés

A csak pezsgőket felvonultató nemzetközi mezőnyben két arany- és egy ezüstérmet nyertek a tokaji pincészet pezsgői, ezzel a legeredményesebb borászat címet is kiérdemelték.

Sauska Brut

Az idei megmérettetésen 21 országból csaknem 1000 pezsgőt értékeltek. A zsűri 11 napig tartó vakkóstolással döntötte el, hogy melyik habzó italokat tartja a legjobbaknak. 147 arany- és 249 ezüstérmet osztottak ki, amelyből két arannyal és egy ezüsttel a Sauska Pincészetet jutalmazták, valamint egy ezüstöt a somlóhegyi Kreinbacher Pincészet is hazavihetett.

Sauska Rosé Brut

A Sauska aranyérmes habzó itala, a Sauska Brut és a Sauska Brut Magnum lett Előbbi már tavaly is sikert és egyúttal aranyérmet hozott a pincészetnek. A Sauska Brut a zsüri értékelése szerint energiával teli, roppanóan friss pezsgő, friss gyümölcsösséggel, érett körtével, elegáns, finom, lágy habzással.”. A Sauska Brut Magnum különlegessége, hogy a klasszikus pezsgők fejlődése szempontjából a legideálisabb 1,5 literes palackban érett. Robbanó frissessége és gyümölcsössége ennek köszönhető, finom eleganciája 4 éves érlelés eredménye.

Az ezüstöt pedig szintén a tavalyi évhez hasonlóan a Sauska Rosé Brut kapta. Ennek az italnak a “barátságos, könnyű karakterét és komplex gyümölcsösségét” emelte ki értékelésében a zsűri. A Kreinbacher pincészetéből pedig a 2017-es Extra Dry Magnumé lett az ezüstérem.

A Sauska mindegyik díjnyertes pezsgője hagyományos módon készül, palackos erjesztéssel és érleléssel. Ami még különleges bennük, hogy a tételek kizárólag Tokajban szüretelt szőlőből készültek, és hogy a chardonnay és pinot noir mellett mindhárom házasításban meghatározó az őshonos furmint fajta jelenléte.

A verseny honlapja és az eredmények:

CSWWC results

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram