Hirdetés
Hirdetés

Kepes András séfkabátban – Kepes András mai gasztrovallomása emel az ezüstvasárnap hangulatán

2021. december 12.
Egy kis adventi hangulat a harmadik gyertya meggyújtása estéjén Magyarország egyik legtöbbek által szeretett médiaszemélyiségétől, Kepes Andrástól.
Hirdetés

Nyitókép: Kepes András hivatalos oldala

Kepes András még azonértelmiségi televíziós generáció tagja, akik nem akartak (divatos szóval) megosztóak lenni, nem harsánysággal és nem is műbalhékkal akarták kivívni maguknak a közönség figyelmét. Bár statisztika nem áll rendelkezésünkre, biztosra mernénk mondani, hogy a kifogástalan modorú író-műsorkészítő hazánk legszélesebb körben kedvelt médiaszemélyiségei között is toplistás.

Amiképp könyvei is is azok: nehéz elképzelni karácsony táján a könyvesboltok kiemelt ajánlatait jelentő könyvpiramisokat az aktuális Kepes András-bestseller nélkül, az idei ezüstvasárnapon pedig egy kis visszaemlékezéssel lepte meg követőit az egykori televíziós, jelenlegi író (az írótársaihoz címzett tiszteletadás pedig csak tovább öregbíti a róla kialakult képet).

Hirdetés

Generációk gondolnak nosztalgiával egykori beszélgetős műsorára, a Desszertre, melynek alapötletét – mint most kiderült – a kulinária érzett kötődése ihlette. Ma is fellelhető néhány korábbi adás online, érdekes újranézni a ma diktált tempóhoz képest komótos beszélgetéseket, melyek alkalmával Kepes merőben más hátterű, hivatású és stílusú vendégeket ültetett le egy asztalhoz. Az éttermekben rögzített műsorok többi asztalánál a beszélgetéseket hallgató "civil" vendégek foglaltak helyett.

Kepes András séfkabátban. Az író ma közzétett sorai nem részletezik, hogy egészen pontosan milyen minőségben (és komolysággal) állt be egykor az Aranysárkány konyhájára, de említi Máhr Attila séf-tulajdonos nevét, ami bizonyossá teszi, hogy a nagy múltú szentendrei Aranysárkány vendéglőről van szó. Az 1977 óta működő éttermet immár a második generáció vezeti, a jelenlegi konyhafőnök ifjabb Máhr Attila.

Alább olvasható Kepes András ma közzétett kis múltidézése, amelynek sorait olvasva szinte halljuk is a televíziós hangját. Továbbá egy egykori Desszert-műsort is beágyaztunk, az igen szórakoztató adásban a hamvas Karafiáth Orsolya költőnő még Majka elől is elvitte a show-t.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram