Hirdetés

Dominique Crenn-nek nem szokása csendben maradni, ha szexizmust tapasztal a szakmájában. Most ismét szóvá tett egy szembeötlő aránytalanságot, ezúttal a Young Chef Competition képmontázsa ellen szólalt fel Instagram-oldalán.

Hirdetés

A San Pellegrino a jövő évi Young Chef pályázatáról, vagyis a fiatal tehetségeket felkutató versenyéről jelentetett meg cikket, amelynek illusztráló képén a zsűritagok Ázsiától Skandináviáig, Dél-Amerikától Afrikáig kizárólag férfiakat számlálnak. A versenyen összesen 100 mentor és zsűritag vesz részt (köztük a kelet-európai régió képviseletében Wolf András is), a montázson közülük 37 zsűritag szerepel, a világ 21 földrajzi régiójának képviseletében – egyetlen női séf nélkül. A zsűritagok között olyan neves (női) szakembereket találunk, mint Ana Ros, April Bloomfield (USA) vagy Jen Agg (Kanada).

Keményen és határozottan, de világos érvekkel alátámasztva fejezte ki Crenn felháborodását a San Pellegrino oldalán megjelent képmontázs kapcsán, kifejezve csalódottságát, hogy ilyen szomorú képet festenek a világ séfjeinek nemi összetételéről. Crenn Instagram-posztjából idézve:

Forrás: Dominique Crenn Instagram

“Azt gondoltam, hogy mindnyájan tisztában vagyunk vele, hogy az emberi populáció 50 százaléka nőkből áll. Vagy várjunk csak… 54 százaléka!” A vezetői szemléletüket kiábrándítónak nevezte, rámutatott, hogy 9 országból nem is egy női séf képviselteti magát a San Pellegrino listáján, és felszólította őket, hogy javítsák ki ezt a hibát, hűségesebb képet nyújtva a nemi arányokról.

Ezt valószínűleg megtették azóta, mert Crenn posztja egy nappal ezelőtt jelent meg, mi pedig most nem találjuk a San Pellegrino oldalán ezt a bizonyos montázst.

Dominique Crenn közel sem “csak” a nemi egyenlőtlenség társadalmi problémája iránt érzékeny. A természeti katasztrófák sújtotta Haitin is komoly munkát szervez és végez.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS
Tovább olvasok