Hirdetés
Hirdetés

A kávé szakma krémje Budapesten – zajlik a World of Coffee

2017. június 14.
Keddtől csütörtökig, azaz holnapig hazánkban zajlik a kávé szakma egyik legfontosabb éves eseménye. A rendezvényt a kávés világ Bocuse d'Orjának is nevezik: aki teheti, érdemes a csütörtöki napra kilátogatnia a Hungexpóra, amikor a világbajnokság döntői zajlanak.  Mi is kilátogattunk a Hungexpóra, arra számítva, hogy mint minden nemzetközi szakmai kiállításon, itt is elsősorban az üzletkötés, a gazdaság ezen […]
Hirdetés

Keddtől csütörtökig, azaz holnapig hazánkban zajlik a kávé szakma egyik legfontosabb éves eseménye. A rendezvényt a kávés világ Bocuse d'Orjának is nevezik: aki teheti, érdemes a csütörtöki napra kilátogatnia a Hungexpóra, amikor a világbajnokság döntői zajlanak. 
Mi is kilátogattunk a Hungexpóra, arra számítva, hogy mint minden nemzetközi szakmai kiállításon, itt is elsősorban az üzletkötés, a gazdaság ezen szegmensének élénkítése a cél. Az biztos, hogy a rendzevény elsőrendű célja ez, a szakma apraja-nagyja jelen van a Hungexpón (magyar szót alig hallani). Amire viszont nem számítottunk, hogy még a laikus kávékedvelők számára is nagy kaland lehet, közel 1000 tételt lehet kóstolni, gyakorlatilag nincs vége a kávéknak. A rendezvény fókuszában pedig az edukáció áll, így aki csak kicsit is nyitott, sokat tanulhat most kint a kávék világáról.

WOC Gothenburg 2015


Az előadások, workshopok, szakmai szimpóziumok mellett a világtalálkozó programjai kifejezetten interaktívak is: be lehet lépni, illatolni, megfogni, kóstolni. Nem csak a népszerű kávés technológiák jelennek meg, hanem szó szerint a kávékészítés minden fázisa, onnan, hogy a kávécserjét elültetik, a leszedésig, feldolgozásig; a kereskedelem, a pörkölők, a kontrollerek, sőt maguk a termelők is részt vesznek rajta, Dél-Amerikától Afrikáig, Olaszországtól Törökországig, Vietnámtól Indiáig.

A hagyományos kávéfogyasztás híveinek is érdekes lehet a kiállítás, nem csak a specialty kávékról szól ez a rendezvény. A kis kávépörkölő manufaktúráktól a legnagyobb cégekig (Nespresso), és persze a megkerülhetetlen olasz márkákig (Caffé Vergnano) mindenkit megtalálunk kint.

Négy kategóriában zajlik a világbajnokság

Holnap, 15-én, csütörtökön mennek a döntők. A World Brewers Cupon a versenyzőknek filteres technológiával kell elkészíteni egy saját és egy, a szervezőktől kapott kávét. A World Latte Art a tejhab művészeit mozgósítja; a World Cup Taster kategóriában kóstolásban versenyezek a cupperek, a Coffee in Good Spirits versenyzőinek pedig a barista képességeken túl a mixeri vénát is fel kell mutatniuk, ők alkoholos kávékompozíciókat készítenek.
A SCAE, az Európai Különleges Kávék Egyesülete Budapest pályázatát fogadta el elsőként a közép-kelet-európai régió országai közül a World of Coffee megrendezésére. Budapest után jövőre Amszterdamban találkozik a kávés szakma.
A World of Coffee Budapest weboldala
Helyszín: Hungexpo
Időpont: 2017. június 13-14-15., 10:00-17:00

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram