E nyers-vegán recept csupa éltető, rost- és vitamindús, egészséges összetevőt tartalmaz. Egy turmixgépre vagy botmixerre, és mindössze tíz percre lesz szükséged. Kiváló vendégváró finomság!
- Hozzávalók - karobkrém: 150 g aszalt datolya, 200 ml víz, 30 g karobpor, 5 g útifűmaghéj, chia réteg: 2 dl mandulatej (vagy más növényi tej), 1/2 tk. vanília, 3 ek. chia mag - fotó: Nagy Balázs
- A karobréteg elkészítéséhez tedd bele a turmixgépbe a datolyát, vizet. - fotó: Nagy Balázs
- Mehet bele a karobpor is. - fotó: Nagy Balázs
- Turmixold simára! - fotó: Nagy Balázs
- Majd add hozzá az útifűmaghéjat. - fotó: Nagy Balázs
- Miután ezzel is simára turmixoltad, kanalazd poharakba az elkészült krémet. - fotó: Nagy Balázs
- A chia réteg elkészítéséhez töltsd egy üvegbe a mandulatejet, add hozzá a chia magot, vaníliát. - fotó: Nagy Balázs
- Összerázás előtt így néz ki. - fotó: Nagy Balázs
- Ha elkeveredett a chia a mandulatejjel, öntsd a karobréteg tetejére. - fotó: Nagy Balázs
- Végeredmény. (A karobpor, útifűmaghéj, chia mag és mandulatej bioboltokban beszerezhető.) - fotó: Nagy Balázs