Hirdetés
Hirdetés

Karfiol lollipop, kávés vattacukor és körözöttel töltött "kavics"- játékos partyfalatok a Dining Guide Gálán

SZERZŐ: DiningGuide
2017. február 24.
A Volkswagen Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála 2017-ben nemcsak a díjak miatt lesz az év egyik legfontosabb gasztro rendezvénye,  hanem az olyan apró részletek miatt is, mint amilyen az est menüsora. A helyszín a Terem, az est menüjét a Babel két séfje, Langer Gábor és Veres István alkotta meg. A tesztelésről, a díjak odaítéléséről, […]
Hirdetés

A Volkswagen Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála 2017-ben nemcsak a díjak miatt lesz az év egyik legfontosabb gasztro rendezvénye,  hanem az olyan apró részletek miatt is, mint amilyen az est menüsora.
A helyszín a Terem, az est menüjét a Babel két séfje, Langer Gábor és Veres István alkotta meg. A tesztelésről, a díjak odaítéléséről, illetve a külföldi szakértőkről itt írtunk, most következzék egy kis ízelítő - szó szerint. Amiben egyedülálló az idei rendezvény, az a koncepció, amelynek szellemében több topséf is kreatív finger foodokat talált ki, kizárólag erre az alkalomra. A séfek szerencsére bátran kísérleteztek az ízekkel és a textúrákkal, így biztosak lehetünk benne, hogy az itt felszolgált amuse bouche-ok valódi gourmet ínyencségekként maradnak meg az emlékezetünkben.
Ádám Csaba (Olimpia) például ananászos véres hurka falatokat kínál majd, Barna Ádám a Szent Andrea Wine & Gourmet Bar séfje kétféle amuse bouche-t is hoz: egy igazán különleges, körözöttel töltött „kavicsot”, és egy hurkával töltött buktát birsalmával. Langer Gábor és Veres István a disznósajtból izgalmas alma géllel és torma „snow”-val valamint rizs csipsszel alkotott party falatkát, a második finger foodjuk pedig egy hátszín lesz, amit a kávés vattacukor tesz igazán különlegessé. Mészáros Ádám, az Onyx séfje pirított feketegyökérrel, kenyércsipsszel és cékla-variációval készül a rendezvényre, és igazi különlegességet kínál majd a székesfehérvári 67 Étterem és Bisztró séfje, Volenter István: a karfiol- "magnum" zöldborsóval, wasabival és bergamottal készül majd.
A gála figyelemre méltó borsorát a rendezvény boros partnere, a Zwack Izabella Borkereskedés biztosítja:
Légli Géza, Kislaki Chardonnay, Matacs-dűlő, 2015
Dobogó Pincészet, Tokaji Furmint
Légli Géza, Kislaki Rozé
Bolyki Egri Bikavér, 2013
Gere Attila Pincészete, Athus Cuvée, 2013
Gere Attila Pincészete, Kopár Cuvée, 2012
Légli Géza, Kislaki Pinot Noir válogatás, 2015
 

 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram