Hozzávalók:
• 1 l tej
• 0,5 l tejszín (legalább 30%)
• 1 egész vaníliarúd
• fahéj
• csillagánizs
• 13 db tojás
• 1 csipet só
• 100 g kristálycukor
• 100 g nádcukor
Elkészítés:
1. A tojássárgájákat elkeverjük a cukorral, nem túl habosra, csak hogy elolvadjon.
2. A vaníliarudat, fahéjat és csillagánizst meleg tejben 20 percig áztatjuk, majd felforraljuk. Ráöntünk belőle egy picit a tojásos-cukros keverékre, elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük a maradék tejhez.
3. 82 fokra felmelegítjük, leszűrjük és kiöntjük egy hideg edénybe. Folyamatosan kevergetve kihűtjük.
4. A tojásfehérjét 200 g cukorral felverjük, nem túl keményre, hogy ne törjön szét.
5. Az így kapott tojásfehérje/cukor kombót egy üveg edényben mikrohullámú sütőbe tesszük 2 percre, 600 watton.
6. Ha kihűlt a hab, felkockázzuk és hozzátesszük a krémhez.
7. Egy napig állni hagyjuk.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.