Hirdetés
Hirdetés

Karácsonyi madártej Nagy Szabolcstól, az N28 konyhájáról

2024. december 16.
Nagy Szabolcs, az N28 séfjének receptje két fajta cukorral készül, ugyanis a nádcukor ad egy karamellás, mélyebb ízt a desszertnek. Az ünnepi hangulatot a csillagánizs és a fahéj hozza meg, de bátran lehet hozzá adni egy kis narancshéjat, kellemes ízt ad a tejnek. A gyerekek részére pedig csokiszórást vagy pattogós cukorkát ajánl a séf toppingként.
Hirdetés

Hozzávalók:

• 1 l tej

• 0,5 l tejszín (legalább 30%)

• 1 egész vaníliarúd

• fahéj

• csillagánizs

• 13 db tojás

• 1 csipet só

• 100 g kristálycukor

• 100 g nádcukor

Elkészítés:

1. A tojássárgájákat elkeverjük a cukorral, nem túl habosra, csak hogy elolvadjon. 

2. A vaníliarudat, fahéjat és csillagánizst meleg tejben 20 percig áztatjuk, majd felforraljuk. Ráöntünk belőle egy picit a tojásos-cukros keverékre, elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük a maradék tejhez.

3. 82 fokra felmelegítjük, leszűrjük és kiöntjük egy hideg edénybe. Folyamatosan kevergetve kihűtjük.

4. A tojásfehérjét 200 g cukorral felverjük, nem túl keményre, hogy ne törjön szét. 

5. Az így kapott tojásfehérje/cukor kombót egy üveg edényben mikrohullámú sütőbe tesszük 2 percre, 600 watton.

6. Ha kihűlt a hab, felkockázzuk és hozzátesszük a krémhez. 

7. Egy napig állni hagyjuk.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram