Hirdetés
Hirdetés

Karácsonyi lakomák a pszichológus szemszögéből

SZERZŐ: DiningGuide
2016. december 28.
Ugye mindenkinek megvan az ünnepekkor is feszülten kalóriaszámláló, a nemkívánatos komponenseket a tányérról késsel-villával kiszortírozó ismerős, családtag típusa? Persze ez is egy életforma, de lássuk egy lélekbúvár véleményét a jelenségről.
Hirdetés

Ilona Bürgel pszichológust a Wirtschafts Woche gazdasági hetilapban kérdezték arról, hogy mi a véleménye az ilyenkor a szinte mindenki által megtapasztalt túlevés-ivás jelenségéről.
És akkor most mindenki fellélegezhet: a szakértő úgy fogalmazott, hogy az adventi időszak egyfajta szelepként funkcionál. Ha egész évben odafigyelünk arra, hogy mit és mennyit fogyasztunk, akkor igenis megérdemlünk néhány hetet – de legfeljebb egy hónapot –, amikor átléphetjük a saját magunknak húzott határokat. Fontos, hogy ha úgy döntünk, hogy a szokásosnál több kenyeret, süteményt, cukros, zsíros falatot és alkoholt engedünk meg magunknak, akkor a döntésünk legyen következetes, és élvezzük ki az étkezéseket, ne kísérje őket bűntudat. A pszichológusnő december 27-ét (vagyis a mai napot), de legkésőbb január 1-jét határozta meg kívánatos időpontnak arra, hogy kitegyük magunknak a stop táblát.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram